Teismas sušvelnino bausmę vyrui, prievartavusiam ir nužudžiusiam moterį

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį sušvelnino bausmes nuteistiesiems byloje dėl moters seksualinio prievartimo, jos nužudymo ir neteisėto laisvės atėmimo.

Teismas konstatavo, kad pagal byloje esančius įrodymus, 2013 metų birželį 32 metų moterį seksualiai prievartavo ir nužudė Tautvydas Plečkaitis. Pasak teismo, spausdamas merginos kaklą ir girdėdamas skundus, kad jai trūksta oro, jis galėjo ir turėjo numatyti kilsiančias pasekmes, t.y. kad ji gali mirti nuo uždusimo.

Tačiau Apeliacinis teismas pakoregavo nuosprendį ir dėl neteisingai subendrintų bausmių ir paskyrė T. Plečkaičiui kitokią bausmę – 14 metų laisvės atėmimo bausmę vietoj anksčiau skirtos 16 metų 6 mėnesių bausmės. Teismo teigimu, bausmės pirmosios instancijos teisme turėjo būti ne iš dalies sudėtos, o subendrintos mažesnę bausmę apimant didesne bausme, t.y. paskiriant pataisos namuose atlikti 14 metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismas taip pat sušvelnino Rolandui Jankauskui už neteisėtą laisvės atėmimą paskirtą bausmę ir paskyrė jam 1 metus 4 mėnesius laisvės atėmimo. Šią bausmę subendrinęs su už viešosios tvarkos pažeidimą skirta bausme, paskyrė galutinę pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismo nuomone, anksčiau už neteisėtą laisvės atėmimą jam paskirta maksimali 3 metų laisvės atėmimo bausmė yra neproporcinga ir neadekvati jo asmenybei ir padarytam nusikaltimui.

Pirmadienį paskelbtu nuosprendžiu R. Jankauskas pripažintas atlikusiu bausmę, kadangi tiek laiko, kiek jam paskirta kalėti, jis jau praleido suimtas.

Nors Žydrūnas Cibulskas nuosprendžio neskundė, teismas dėl 2015 metais pasikeitusių įstatymų patikslinto nedidelės vertės turto traktavimo jį išteisino dėl 52 eurų vertės aukos draugo dviračio sugadinimo, kadangi sugadintojo dviračio vertė nesiekia 3 MGL. Anot teismo, Ž. Cibulsko veika gali būti vertinama kaip administracinis teisės pažeidimas. Prieš pagrobimą automobiliu važiavę nusikaltėliai taranavo dviratį, kuriuo važiavo aukos draugas. Jam nukritus ir susižeidus, dviratį jie pervažiavo.

Ž.Cibulskas ir R.Jankauskas nuteisti už tai, kad, kad 2013 metų birželį Kalvarijos savivaldybėje, būdami apsvaigę nuo alkoholio, sugriebė ant pievos sukniubusią moterį, jėga nutempė ją iki automobilio, įsodino į jo vidų ir prieš nukentėjusios valią nuvežė ją vandens telkinio link.

Važiuojančio automobilio salono gale buvęs T. Plečkaitis, kuris taip pat buvo apsvaigęs nuo alkoholio, tenkino lytinę aistrą su nukentėjusiąja prieš jos valią, grasindamas bei panaudodamas fizinį smurtą jos atžvilgiu, taip atimdamas galimybę priešintis. Tuo pat metu, užspaudė nukentėjusiajai kvėpavimo takus dėl ko pastaroji mirė. Be motinos liko trys vaikai.

T. Plečkaitį teismas charakterizavo neigiamai – jis anksčiau daug kartų teistas, nedirba. Ž.Cibulskas ir R. Jankauskas taip pat anksčiau teisti, niekur nedirbo, gyveno amoraliai.

Nužudytosios motinai iš T.Plečkaičio priteista 23 tūkst. 169 eurų neturtinei žalai atlyginti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Apie kokius lietuvos teismus kalbate?lietuvos teismai niekada nebuvo saziningi,bet visadabuvo korumpuoti ar nors vienas zinesklaidos atstovas buvo teiia ? Sitas straipsnis tik dar karta parodo jok musu salis supuvus ir cia teisybes nerasi

WWW

WWW portretas
Tik Lietuvoje tokie "teisingi" teismai, zudikai svelniai baudziami, kad pasedeje puse laiko ant viso islaikymo parazitai iseje vel galetu zudyti, vogti, nes dyki budami jie nieko daugiau gyvenime ir nesugeba, juos visus siulau istremti is Lietuvos i Rusyna, pas Putina, jis juos tuoj sutvarkytu. Nukenteje ar neteke savo artimuju, kuriuos jie nuzude turetu kompensacijas ismoketi tie teisejai ir prokurorai, kad taip globoja zudikus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių