Teismas: tris vaikus pražudęs S. Paulikas jau gali džiaugtis laisve

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas atmetė prokuratūros skundą ir nusprendė taikyti lygtinį paleidimą už avariją kalėjusiam ekspolicininkui Sauliui Paulikui.

Palikta galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Roberto Rainio sausio 5-ąją priimta nutartis, kuria nuspręsta patvirtinti Lygtinio paleidimo komisijos nutarimą paleisti nuteistąją anksčiau iš pataisos namų.

Apygardos teismas paskelbė, kad nenustatyta „jokių procesinių pažeidimų“ nei komisijos, nei apylinkės teismo sprendime.

Apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

„S.Paulikas atliko tris ketvirtadalius bausmės, keturis kartus dėl lygtinio paleidimo buvo atmesta, penktą kartą nutarta paleisti (...). Lygtinio paleidimo institutas turi veikti visose civilizuotose šalyse. (...) Svarbiausias momentas - pataisos namų tikslas - perauklėti žmogų, septynerius metus ir du mėnesius pataisos namų darbuotojai stebėjo, kas kitas, jeigu ne jie, gali pasakyti, ar jis pasitaisęs. Jie priėjo išvadą, kad laikas paleisti“, - teismo motyvus aiškino teisėjas Stasys Lemežis.

Nuteistasis nedalyvavo posėdyje, kuriam buvo skelbiama jam palanki nutartis.

S.Paulikui skirta bausmė turėjo baigtis kitų metų lapkričio 8-ąją.

2007 metais neblaivus policininkas S.Paulikas Skuodo rajone automobiliu rėžėsi į šalikele iš mokyklos einančius vaikus ir pabėgo iš įvykio vietos. Trys dešimtmečiai berniukai žuvo. Po šio įvykio iš pareigų pasitraukė vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys ir generalinis policijos komisaras Vytautas Grigaravičius.


Šiame straipsnyje: saulius paulikasavarijažuvo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bevardis

Bevardis portretas
Laisvę papūgoms, t.y. žmogžudžiams! Tik, nenustebčiau išgirdęs, kad teisėjų, teisingai pritaikiusių galiojančius Įstatymus, vaikai ar anūkai, panašiomis aplinkybėmis, pateko po policininkų ar "gaidelių" valdomais ratais...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių