Teismas nepagailėjo neteisėtai stirną sumedžiojusio švenčioniškio

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas praėjusią savaitę atmetė medžioklės reikalavimus pažeidusio N. P. apeliacinį skundą ir paliko galioti Švenčionių r. apylinkės teismo nutarimą jam skirti 1 tūkst. eurų baudą su automobilio konfiskavimu.

Šį pažeidėją nustatė Vilniaus regiono gyvosios gamtos apsaugos inspektorius. Jis kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais (VSAT) 2015-ųjų gruodį Švenčionių raj. esančio Pamerionių kaimo prieigose,aptiko tris metalines kilpas stirnoms gaudyti.

Viena iš šių kilpų buvo sugautas ragus numetęs stirninas. Jis buvo nugabentas automobiliu iki gyvenamojo namo Pamerionių kaime. Čia stirninas buvo išdorotas, o jo galva, kailis, kojos ir viduriai sukišti į maišą ir išmesti už kelių šimtų metrų į Meros upės pakrantėje augančius krūmus.

Už tai, kad neturėdamas teisės medžioti gabeno neteisėtai sumedžiotą gyvūną, pažeidėjui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Šių metų rugsėjo mėnesį Švenčionių r. apylinkės teismas jam skyrė 1 tūkst. eurų baudą su automobilio konfiskavimu. Pažeidėjas savo kaltę neigė ir nutarimą apskundė. Tačiau teismo sprendimas pakeistas nebuvo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Žudikas brokonierius! Jį patį reikėtų nudėt su tuo šautuvu!

Vokas

Vokas portretas
Labai teisingai, jokio gailesčio žudikams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių