Teismas nagrinėja už smurtą nuteisto eksprokuroro bylą

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti buvusio Šiaulių prokuroro Dainiaus Pažarausko bylą, kurioje jis nuosprendžiu pripažintas kaltu dėl savo sutuoktinės nežymaus sveikatos sutrikdymo ir fizinio skausmo sukėlimo. Už tai eksprokurorui skirta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendį apskundė nuteistasis su nukentėjusiąja pripažinta sutuoktine, bei valstybės kaltintojas.

Lietuvos apeliacinio teismo atstovė spaudai Kristina Petrošienė BNS sakė, kad byla nagrinėjama ne viešuose posėdžiuose. Teismas nusprendė atlikti įrodymų tyrimą, toliau byla bus tęsiama gruodį.

Panevėžio apygardos prokuratūros skyriaus prokuroras apeliaciniame skunde nurodo, kad su nuosprendžiu nesutinka dėl nepagrįsto D. Pažarausko išteisinimo pagal vieną straipsnį ir neteisingai paskirtos bausmės.

D.Pažrauskas buvo sulaukęs kaltinimų ir fizinio skausmo sukėlimo sutuoktinės mažametei dukrai. Dėl šio kaltinimo D Pažarauskas buvo išteisintas, Panevėžio apygardos teismo vertinimu, nesurinkta pakankamai duomenų, kad jis padarė šią nusikalstamą veiką.

Skundu Panevėžio apygardos prokuratūra prašo paskirti nuteistajam baudžiamojo poveikio priemonę - teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimą trejiems metams.

Nuteistasis D.Pažarauskas ir nukentėjusioji jo sutuoktinė bendrame apeliaciniame skunde nurodo, kad su nuosprendžiu nesutinka dėl neteisingai įvertintų bylos aplinkybių, netinkamo baudžiamojo įstatymo taikymo bei padarytų esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų. Sutuoktinė prašo išteisinti jos vyrą. To paties prašo ir D.Pažarauskas.

2011 metų gruodį tuometiniam Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorui D.Pažarauskui buvo pateikti įtarimai dėl smurto prieš sutuoktinę ir jos mažametę dukrą. Pareigūnas buvo sulaikytas netrukus po to, kai šalyje įsigaliojo Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas.

Netrukus po įvykio D. Pažarauskas buvo laikinai yra sulaikytas, paskui atvežtas į teismą, kur jam bus skirta kardomoji priemonė.

D. Pažarauskas yra ištyręs nemažai rezonansinių bylų, pastaruoju metu tyrė itin žiaurų gimnazistės nužudymą, už kurį dabar kalėti nuteistos dvi aukos bendramokslės. Pareigūnas buvo kelis kartus svarstytas dėl etikos. Kartą Prokurorų etikos komisija jį svarstė dėl teisėjo įžeidimo. Vėliau sprendimas panaikintas. Šią vasarą D. Pažarauskas vėl svarstytas Prokurorų etikos komisijoje. Ji nusprendė, kad pareigūnai nediskretiškai bendravo su ikiteisminio tyrimo pareigūnais. Jam skirta poveikio priemonė - sprendimo pripažinimas.

Apie galimą smurtavimą šeimoje naktį telefonu pranešta Šiaulių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Policijos pareigūnams atvykus į įvykio vietą informacija pasitvirtino. Prokuroras buvo pristatytas į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir vėliau laikinai sulaikytas.

Siekiant objektyvumo ir nešališkumo ikiteisminį tyrimą dėl smurto pavesta atlikti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių