Teismas Lukiškių kalėjimui nurodė pasirūpinti H. Daktaru

Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetas Henrikas Daktaras pagaliau buvo išgirstas – Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį Lukiškių kalėjimo administracijai nurodė kiek įmanoma pagerinti įtariamojo kalinimo sąlygas.

Labai sunkiais nusikaltimais kaltinamo H. Daktaro ir jo advokato teismui pateiktuose dokumentuose nurodyta, jog Visuomenės sveikatos centras nustatė, jog įtariamasis kalinamas higienos normų neatitinkančiomis sąlygomis – esą rūsyje esančioje kameroje yra ne tik per didelė drėgmė, bet ir nepakeliamas šaltis (maždaug 13 laipsnių temperatūra), todėl H. Daktaras skundėsi turintis problemų dėl prostatos, skelbia delfi.lt.

Pasak teismo, kalėjimo administracija nedelsiant privalo pasirūpinti, kad nebūtų pažeidžiamos įtariamojo teisės ir jis taip nebūtų daugiau kankinamas.

Anksčiau skelbta, kad nuosprendžio laukiantis H. Daktaras už nepatenkinamas kalinimo sąlygas iš Lietuvos valstybės, atstovaujamos Kalėjimų departamento, reikalauja milijono litų kompensacijos.


Šiame straipsnyje: Henrikas DaktarasDaktarų byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
O,kai AB"Kaunoenergija" šildomame bute žiema žiemon yra 11-14 laipsnių šilumos,o sąskaita už vieno kambario buto šildymą siela ~300,0litų kas turi už tai atsakyti???? Henytei bent nekainuoja...

Nu jo

Nu jo portretas
Banditui ir žmogžudžiui gerinti sąlygas.? Jokiu būdu,kad prostata nestovėtų ir nesusidarytų augliai į savaitę kartą atvesti kumelę ir tegul knisasi kol nuleis. Ir tada sąlygos tokiam svoločiui tikrai pagerės.

www

www portretas
reikejo norvegijoji ar svedijoji daryti /zygius/ tai butu kaip ponas aptarnautas ir silumoji guletu uzvertes kojas ant stalo ir matytu telika ir naudotusi kompu.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių