Teismas leido suimti pasikėsinimu išžaginti įtariamą šiaulietį

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismas trečiadienį leido suimti 28 metų šiaulietį, jis įtariamas pasikėsinimu išžaginti.

Šį vyrą Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai po penkių savaičių  tyrimo sulaikė darbo vietoje.

Kriminalistai diena iš dienos analizavo nusikaltimo mikrorajone esančių vaizdo kamerų įrašus, vaikščiojo po daugiabučius, kalbėjosi su žmonėmis, tyrė nusikaltimo pėdsakus. Kovo pirmosiomis dienomis vieno svarbaus tyrimo išvados baigė užpildyti visą įkalčių dėlionę ir kovo 6 dieną, antradienį, įtariamasis atsidūrė areštinėje.

Šiaulių apskrities policijos Operatyvaus valdymo skyrius pranešimo sulaukė sausio 27-osios rytą. Apie 8 val. 25 metų mergina ramiai žingsniavo Šiaulių centre esančia A. Mickevičiaus gatve, visai nekreipdama dėmesio į priekyje jos ėjusį vyrą.

Kaip skelbia policija, ties įėjimu į namo kiemą vyras atlapotomis kelnėmis staiga atsisuko į merginą ir, stvėręs jai už kaklo, ėmė tempti į nuošalę. Išsigandusi mergina muistėsi, stengdamasi ištrūkti iš užpuoliko rankų. Po intensyvaus tąsymosi ir prievartos smurtą patyrusiai merginai pavyko pasprukti. Grįžusi namo, apie išgyventą siaubą ji papasakojo savo draugui, kuris nedelsdamas apie pasikėsinimą išžaginti informavo pareigūnus.

Nors nukentėjusioji apie savo skriaudiką daug negalėjo papasakoti, tačiau pareigūnai dėjo daug pastangų, siekdami, kad šis nusikaltimas būtų atskleistas.

Jų ir jiems padėjusių kolegų iš kitų institucijų profesionalumas davė rezultatą – įtariamasis atsidūrė už grotų ir atsakomybės išvengti jam nepavyks.

Sulaikytasis į Lietuvos teisėsaugos akiratį pakliuvęs nebuvo, tik turėjo reikalų su Švedijos teisėsauga.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Brrr tas švediškas auklėjimas... :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių