Teismas H.Daktarą paliko už grotų

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį atmetė už sunkius nusikaltimus teisiamo Henriko Daktaro gynėjo skundą dėl suėmimo pratęsimo.

Nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Žiauriais nužudymais, turto prievartavimais ir grobimais įtariamo H.Daktaro gynėjas buvo apskundęs kovo 1 dieną paskelbtą Klaipėdos apygardos teismo nutartį, kuria H.Daktarui suėmimas pratęstas trims mėnesiams, nes kaltinamasis gali slėptis nuo teismo, daryti poveikį liudytojams.

H.Daktaro gynėjas advokatas Kristupas Ašmys su šia teismo nutartimi nesutiko ir prašė ją panaikinti kaip nepagrįstą. Advokato teigimu, jo ginamasis turi šeimą, gyvenamąją vietą, be to, nagrinėjamoje byloje yra apklausti visi liudytojai, tad teismo argumentas, kad kaltinamasis gali daryti jiems įtaką, yra nepagrįstas.

Tačiau Apeliacinis teismas nutartyje konstatavo, kad neišnykę pagrindai, kuriais buvo skirtas suėmimas, todėl žemesniojo teismo nutartis yra teisėta ir pagrįsta.

Nei H.Daktaras, nei jo gynėjas nutarties paskelbime nedalyvavo.

Tai ne pirmas kaltinamojo gynėjo skundas šiemet nagrinėtas Apeliaciniame teisme dėl kardomojo suėmimo pratęsimo. Sausio 5 dieną šis teismas taip pat atmetė į laisvę besiveržiančio H.Daktaro gynėjo skundą dėl gruodį priimtos teismo nutarties pratęsti suėmimą.

Pernai gegužę Klaipėdos apygardos teismas pradėjo nagrinėti Kauno nusikaltėlių autoritetu vadinamo H.Daktaro ir jo bendrų baudžiamąją bylą. H.Daktarui inkriminuojami nužudymai, nusikalstamo susivienijimo organizavimas, turto prievartavimai, plėšimai ir kiti nusikaltimai. Jis teisme kaltas neprisipažino.

Prieš teismą iš viso stojo 16 asmenų, jie teisiami dėl šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ir sprogstamąja medžiaga ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veiklos, šešių žmonių nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis, kėsinimosi nužudyti tris asmenis iš savanaudiškų paskatų, plėšimų, neteisėto laisvės atėmimo, turto prievartavimų, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis.

Kaltinamiesiems inkriminuoti sunkūs ir labai sunkūs nusikaltimai, padaryti 1993-2000 metais. Teismui perduotoje byloje yra daugiau kaip 20 nusikalstamos veikos epizodų, dėl jų apklausta per 160 asmenų. Baudžiamąją bylą sudaro 73 tomai dokumentų.

H.Daktaro byla dėl didelio Vilniaus teisėjų darbo krūvio ir procesinių apribojimų perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Anksčiau kaunietis teistas penkis kartus, daug metų praleido įkalinimo įstaigose. Už dabar inkriminuotus nusikaltimus H.Daktarui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

55 metų vyras skundžiasi kalinimo sąlygomis, pasimatymų su šeima stoka, pareigūnų daromu spaudimu.

Suėmimą H.Daktarui teismas skyrė dar 2008 metų gruodžio 24 dieną, tačiau tada „Henytė“ pasislėpė.

H.Daktaras  sulaikytas Bulgarijoje, netoli Varnos miesto, 2009 metų rugsėjo 4 dieną.

Kaunietis anksčiau teistas penkis kartus. Pirmąsyk už grotų jis atsidūrė būdamas 19 metų.

Viena garsiausių Lietuvos nusikalstamų grupuočių Kauno „daktarai“ susikūrė 1993 metais.


Šiame straipsnyje: Henrikas DaktarasDaktarų byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
kodėl Venckienė laisva, o Daktaras už grotų?

buvusi kaimyne

buvusi kaimyne portretas
dabar visi bando atsigroti ant daktaro.kas issisukti nuo bausmes,kas padaryti karjera.ir,net pinigeliu isideti i kysene,is jo,ir bando...ziauru.tai,ir yra laiswe,nepriklausomybe,ir demokratija???

misa kaluginas

misa kaluginas portretas
o kada pamatysime uz grotu,tikrus nusikaltelius(landsbrgi,paulauska,ir kitas politines kekses)???
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių