Teismas atvertė 13-metės nužudymo Nemenčinės plente bylą

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį uždarame teismo posėdyje pradėjo nagrinėti 13-metės alytiškės išžaginimo ir nužudymo bylą.

Prieš teismą stojo 15-metis Vilniaus gyventojas Karolis K. Posėdyje dalyvauja abu jo tėvai, advokatas ir vaiko teisių apsaugos specialistė. Taip pat dalyvauja nužudytos mergaitės tėvai, brolis ir sesuo.

Karoliui.Č. pateikti kaltinimai dėl mažametės mergaitės išžaginimo, seksualinio prievartavimo, nužudymo ir apiplėšimo. Nusikaltimo padarymo metu jam buvo 14 metų.

Bylos duomenimis, nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų vasario mėnesį. Jaunuoliai susipažinio socialiniame tinklalapyje „Facebook“. 13-metė atvyko į pasimatymą Vilniuje su 14-mečiu Karoliu Č. ir buvo išžaginta bei nužudyta.

Mergina nužudyta vasario 15 dieną netoli Vilniaus, šalia Nemenčinės plento esančiame miške.

Teismas patenkino teisiamo paauglio motinos prašymą ir į posėdį nusprendė liudytojais kviesti ekspertus, sūnaus klasės auklėtoją.

Pirmajame posėdyje ketvirtadienį teismas planuoja apklausti du liudytojus. Vienas iš jų - Grigorijus Zaicevas, kuris rado nužudytos mergaitės lavoną.

Vyras žurnalistams pasakojo, kad pernai vasario 16-osios rytą jis lydėjo žmoną į autobusą. Eidamas jis pamatė pusiau išrengtą lavoną ir iškvietė policiją. Vyras stengėsi arti neiti ir netrypti įvykio vietos

Atvykę policijos pareigūnai parodė rastos nužudytosios kūną ir paklausė, ar jis ją pažįsta. Mergina jam buvo nematyta.

Pasak G.Zaicevo, dabar toje vietoje, kur jis rado mergaitės kūną, ant pušies atsirado kryžius. Vietos gyventojus įvykis pribloškė, kai kurie nenori eiti pro tą vietą, kur buvo rastas lavonas.

Žiauriam nusikaltimui išaiškinti buvo pasitelktos visos teisėsaugininkų pajėgos. Jau kitą dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė netoli nusikaltimo vietos gyvenantį įtariamąjį.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis pasinaudojo mažametės patiklumu ir bejėgiška jos būkle. Įtariama, kad Karolis Č. vartojo narkotines medžiagas.

Siekdamas nuslėpti jau padarytą nusikaltimą Karolis Č. iš mergaitės pagrobė ir jos daiktus - mobiliuosius telefonus, piniginę, akinius ir kita. Pavogtų daiktų vertė siekia beveik 1 tūkst. litų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą įtariamajam atlikta ambulatorinė, o vėliau - ir stacionarinė teismo psichologinė psichiatrinė ekspertizė. Nustatyta, kad paauglys gali atsakyti už savo veiksmus.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiais pripažinti mergaitės tėvai, sesuo ir brolis pateikė daugiau nei 400 tūkst. litų vertės civilinį ieškinį neturtinei ir turtinei žalai atlyginti.

Nepilnametis nuosprendžio laukia už grotų. Jis suimtas nuo pat nusikaltimo išaiškinimo.

Pagal pateiktus kaltinimus, didžiausia paaugliui gresianti bausmė - laisvės atėmimas iki dešimties metų. Tai maksimali bausmė, kuri Lietuvoje gali būti taikoma nepilnamečiams asmenims.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pakraupusi

pakraupusi portretas
baisu kaip taip sąžinė leidžia.susipažino su mergaite per internetini tinklapį ją pasikvietė ir dar galu gale nužudė bei išžagino.siaubas kur mūsų Lietuvėlė ritasi.stiprybės mirusios mergaitės tėveliams

tam

tam portretas
parazytui sedet iki gyvos galvos.Geda tevams uz toki bruda. Tevai zmogzudzio -tai jusu etikete ir jusu naujas vardas

kalista

kalista portretas
ta nepilnameti bruduka ne sodinti o pguldyti ilgam reikia, o mergaites broliui-atkersyk uz sese, kad tokie brudai daugiau nesidaugintu...p.s.stiprybes mergaites seimai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių