Teismas atmetė buvusio Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriaus skundą

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė buvusio Šiaulių tardymo izoliatoriaus (toliau - ŠTI) direktoriaus R. Z. skundą.

R. Z. pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir turto pasisavinimo. Jis privalės sumokėti teismo paskirtą 56 MGL (2 108 eurų) baudą. Taip pat R. Z. dvejus metus uždrausta dirbti valstybės pareigūno darbą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad ŠTI direktorius, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir siekdamas turtinės naudos sau, kurstydamas jam pavaldų darbuotoją klastoti dokumentus, savo ar artimųjų vardu įsigytas ir registruotas transporto priemones remontuodavo automobilių remonto įmonėje už ŠTI lėšas, finansiniuose dokumentuose melagingai nurodydamas, kad atlikti ŠTI priklausančių transporto priemonių remonto darbai.

Be to, R. Z. bandė ŠTI pinigus pasisavinti tiesiogiai - Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai sulaikė ŠTI Ūkio skyriaus inžinierių L. Č., kai šis ŠTI direktoriaus nurodymu pasikėsino iš transporto remonto įmonės susigrąžinti dalį grynųjų pinigų, kurie suklastotų finansinių dokumentų pagrindu jau buvo pervesti įmonei už neva atliktą ŠTI transporto priemonės remontą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių