Teismą pasiekė „Kupiškio vandenų“ vadovo kyšininkavimo byla

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs „Kupiškio vandenų“ direktorius Albertas Audickas kaltinamas kyšininkavimu, o 56-erių metų vilnietis R. S. – jo papirkimu.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, kad pernai metų pabaigoje A. Audickas paėmė kyšį iš vienos uždarosios akcinės bendrovės padalinio vadovo R.S.

Įtariama, kad už tai, jog jo atstovaujama bendrovė būtų pakviesta dalyvauti „Kupiškio vandenys“ organizuojamame vandentiekio medžiagų viešajame pirkime, R. S. 2015 metų gruodžio pabaigoje viename Vilniaus prekybos centre nupirko 699 eurų vertės kavos virimo aparatą ir perdavė jį naudotis A. A. šeimai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro R. Vagrio teigimu, buvęs „Kupiškio vandenų“ bendrovės direktorius savo kaltę visiškai pripažįsta.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, savo ar kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį, reikalavęs ar provokavęs duoti kyšį, arba priėmęs kyšį už neteisėtą veikimą baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių