Teismą pasiekė kone 350 kg narkotikų kontrabandos byla

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismui (PAT) perduota byla dėl beveik 330 kg narkotikų kontrabandos, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Kaltinimai pareikšti trims Lietuvos piliečiams, kuries teisėsaugai yra žinomi ir siejami su organizuotu nusikalstamumu.

Narkotikų kontrabanda iš Ispanijos į Lietuvą per Europos valstybes buvo gabenama šių metų sausio mėnesį. Vienoje krovinius pervežančioje įmonėje vairuotoju dirbęs asmuo kaltinamųjų buvo įkalbėtas už piniginį atlygį nelegaliai pervežti kanapes ir kanapių dervą. Už vieną pervežimą vairuotojui turėjo būti mokama nuo 1,5 tūkst. iki 3 tūkst. eurų.

Tyrimo duomenimis, kaltinamieji I. V. ir A. V., veikdami organizuotoje grupėje ir pasiskirstę užduotimis, Ispanijoje įsigijo beveik 18 kg kanapių, kurias vilkiku iš Vokietijos į Lietuvą pargabeno jų užverbuotas vairuotojas. 

Kaltinamasis V. K. jo firmai priklausančiu vilkiku organizavo ir per 309 kilogramų kanapių dervos pervežimą iš Vokietijos į Lietuvą. Ją V. K. siekė išplatinti kitiems asmenis. Būtent jis, kriminalistų surinktais duomenimis, buvo įkalbėjęs bendrovėje dirbantį vairuotoją už piniginį atlygį pervežti narkotikų siuntą.

Kaltinamiesiems nepavyko įgyvendinti nusikaltimo sumanymo – pareigūnai sulaikė narkotines medžiagas vežusį vairuotoją, kuris vėliau teisėsaugininkams padėjo atskleisti didžiulę narkotikų kontrabandą, todėl nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas.

Ikiteisminį tyrimą atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Įstatymas dėl neteisėtai gaminamų, perdirbamų, įgijamų, laikomų, gabenamų, siunčiamų, parduodamų ar kitaip platinamų labai didelio kiekio narkotinių ar psichotropinių medžiagų, numato laisvės atėmimą nuo dešimties iki penkiolikos metų.


Šiame straipsnyje: teismasbylanarkotikaigabenimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių