Teismą pasiekė kailių vagyste kaltinamų šiauliečių byla

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du šiauliečiai kaltinami neteisėtu lapių kailių įgijimu ir siekiu juos realizuoti.

Kailiai buvo pagrobti kitų asmenų iš vieno Norvegijoje esančio ūkio, juos vėliau neteisėtai įsigijo 33-ejų metų P. E. ir 36-erių metų R. L., pranešė prokuratūra.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad kaltinamasis R. L., būdamas užsienyje, 2015 metų lapkritį paprašė draugo, kito kaltinamojo P. E., jam atsiųsti dideles rankines į Norvegiją. Jos buvo skirtos vogtiems lapių kailiams iš Skandinavijos gabenti į Lietuvą.

Nustatyta, kad Norvegijoje nieko apie vogtus kailiukus nežinančiam kurjeriui su kitais daiktais buvo įdėtos ir keturios rankinės. Patikinus, kad jose sudėta patalynė, siuntinį paprašyta nugabenti į sutartą vietą Lietuvoje.

2015 metų gruodžio 8 d. Simne, Alytaus rajone, P. E. buvo sulaikytas pareigūnų. Policija jį sulaikė, kai iš siuntinius gabenusio kurjerio kaltinamasis šiaulietis paėmė ir į savo automobilį perdėjo jam pargabentas keturias kelionines rankines su jose buvusiais 102 vienetais lapių kailių. Rastų kailių vertė – beveik 6 tūkst. eurų.

Kaltę neigia

Kita dalis lapių kailių po kelių mėnesių aptikta Šiauliuose, S. Dariaus ir S. Girėno g. esančiame garaže. Šiame R. L. nuomojame garaže rasti 525 vienetai lapių kailių, kurių bendra vertė viršija 30 tūkst. eurų.

Nustatyta, kad 2015-ųjų gruodžio 4 d. naktį iš fermos, esančios Norvegijos Oppdal savivaldybėje, pavogta apie 900 lapių kailių. Pastarieji, tarp kurių buvo melsvai sidabrinių, pilkšvai melsvai sidabrinių, žydrųjų poliarinių lapių ir pilkšvų kailiukų, priklausė vienam to krašto ūkininkui, besiverčiančiam kailių verslu. Jis planavo kailius artimiausiomis dienomis parduoti Oslo kailiukų aukcionui. Pas įtariamuosius rasti lapių kailiai grąžinti savininkui.

Abu jau kartą teisti kaltinamieji nepripažįsta darę šiuos nusikaltimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių