Teismą pasiekė alaus bare nužudyto panevėžiečio byla

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje 43-ejų metų panevėžietis Vaidotas Valentas kaltinamas alaus bare nužudęs pažįstamą vyrą.

Teismas ketvirtadienį nubaudė du V. Valento bičiulius, po nužudymo padėjusius jam kelias dienas slapstytis nuo paiešką vykdančių policijos pareigūnų, pranešė prokuratūra.

Panevėžyje, Stoties g. esančiame alaus bare 46-erių metų panevėžietis R. G. buvo nužudytas šiemet, gegužės 31 dienos pavakarę. Vyras čia buvo užsukęs pažaisti biliardo, alkoholio jis negėrė. Apie 17.40 val. jam besiruošiant eiti iš baro namo, įvyko konfliktas su V. Valentu. Su juo nužudytasis buvo pažįstamas, tą dieną jie abu bare žaidė biliardą.

Bare buvę žmonės matė, kaip V. Valentas kelis kartus smogė susiruošusiam išeiti R. G. peiliu ir spruko lauk.

Atvykę medikai subadytam vyrui padėti nebegalėjo – jis netrukus mirė. Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad keliais peilio dūriais į krūtinę ir ranką sužalotas R. G. mirė nuo vidinio kraujavimo, nes jam buvo pažeista širdis ir kiti vidaus organai.

Ikiteisminį tyrimą dėl žmogžudystės pradėję policijos pareigūnai ėmė ieškoti įtariamojo. Tą pačią dieną jie aplankė vyro artimuosius, bendradarbius, draugus, aiškinosi, kur jis galėjo pasislėpti.

Žmogžudyste įtariamą V. Valentą kriminalistai sulaikė po dviejų parų, bute Liepų alėjoje. Šis butas priklauso V. Valento bendradarbiui, 56-erių metų V. D. Paaiškėjo, kad čia policijos intensyviai ieškomas vyras slapstėsi maždaug parą. Bendradarbis, nors žinodamas, kad vyras ieškomas dėl sunkaus nusikaltimo, jam leido apsistoti savo namuose, pasinaudoti mobiliuoju telefonu, pirko jam maisto.

Slėpė ir pirko maistą

Pareigūnų surinktais duomenimis, iš nusikaltimo vietos Stoties g. pasprukusiam V. Valentui padėjo ir jo vaikystės draugas, 26-erių metų G. T. Pas panevėžietį iškart po kruvino incidento užsukęs V. Valentas papasakojo apie įvykį ir paprašė pinigų. Bičiulis jam davė 50 eurų. Tą patį vakarą pas G. T. atvyko įtariamojo nužudymu ieškantys policijos pareigūnai. Jiems apie susitikimą su V. Valentu panevėžietis nepapasakojo. Kriminalistams išėjus, vyras paskambino bėgliui ir perspėjo, kad jo ieško policija.

V. Valentui pareikšti kaltinimai dėl tyčinės žmogžudystės. Už tai jam gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų.

G.T. bei V. D. buvo pareikšti kaltinimai dėl nusikaltimą padariusio asmens slėpimo.

Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė, kontroliuojanti nužudymo ikiteisminį tyrimą, neseniai kreipėsi į Panevėžio miesto apylinkės teismą, prašydama užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu ir šiuos du panevėžiečius nubausti piniginėmis baudomis.

Ketvirtadienį Panevėžio miesto apylinkės teismas priėmė baudžiamąjį įsakymą, kuriuo G. T. ir V. D. buvo pripažinti kaltais dėl sunkų nusikaltimą padariusio asmens slėpimo. Abiem jiems skirtos 338 eurų dydžio baudos.

Kadangi abu kaltinamieji savo kaltę visiškai pripažino ir gailėjosi, byla buvo baigta baudžiamuoju įsakymu, jiems bausmė sumažinta vienu trečdaliu, todėl jie turės sumokėti po 225 eurų. Šias baudas panevėžiečiai privalo sumokėti per du mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių