Teisių klastotę pateikęs latvis į Lenkiją neišvažiavo

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė Latvijos pilietį, kuris dokumentų kontrolės metu pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Teisės vairuoti šis vyras niekada neturėjo.

Penktadienį Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, pareigūnai sustabdė automobilį „Opel Omega“ vokiškais numeriais. Jį vairavo į Lenkiją išvažiuojantis 35-erių Latvijos pilietis. Be kitų dokumentų, jis Kalvarijos pasieniečiams pateikė latvišką vairuotojo pažymėjimą, kuris iškart sukėlė įtarimų.

Netrukus nustatyta, kad latvio dokumentas – visiška klastotė. Taip pat pasieniečiai išsiaiškino, kad šis užsienietis tikro vairuotojo pažymėjimo neteko dar 2005 m. ir jo neatgavo. Įtariama, kad suklastotas latviškas vairuotojo pažymėjimas buvo išduotas kitam asmeniui.

Latvijos pilietį pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Automobilis „Opel Omega“ perduotas juo vykusiam keleiviui, kuris turėjo reikiamus dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių