Tauragės policija sužlugdė šeimos kanapių verslą

  • Teksto dydis:

Antradienį pareigūnai sulaikė motiną ir sūnų, kurie, kaip įtariama, šiltnamyje augino kanapes.

Antradienio naktį Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariatas (VPK) gavo pranešimą, kad Šilutės r., Pašyšių k., sodybos šiltnamyje, galimai auginamos kanapės. Pareigūnai nedelsdami nuvyko į įvykio vietą. Informacija pasitvirtino – šiltnamyje, kuris buvo šildomas elektriniu ir dujiniu šildytuvais, buvo auginamos, kaip įtariama, kanapės.

Iš viso rasti 53 į kanapes panašūs augalai.  

Policija išsiaiškino, kad šia neteisėta veika galimai užsiima motina ir sūnus. Nors įtariamieji neigė, kad būtent jie augina augalus ir sakė, kad nežino, kam priklauso šis šiltnamis, pareigūnų turimi duomenys leidžia manyti kitaip. Žemė, ant kurios pastatytas šiltnamis priklauso minėtai moteriai, o ir šildytuvai prijungti prie įtariamajai priklausančio gyvenamojo namo. Turimais duomenimis, 27-erių metų vyras į 48-erių metų motinos sodybą prižiūrėti kanapių atvykdavo kiekvieną savaitę.

Šiuo metu pareigūnai vykdo įvarius ikiteisminio tyrimo veiksmus, aiškinasi įvykio aplinkybes.

Primename, kad už neteisėtą didelį kanapių kiekio auginimą gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas ki penkių metų.

Policija ragina gyventojus nelikti abejingiems daromiems teisės pažeidimams ir apie jiems žinomas panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas pranešti:

* Policijos budėtojų telefonu (8 446) 20 270;

* Anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 446) 61 952;

* Bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių