Tarp kontrabandininkų Vilkaviškyje – nepilnametis

  • Teksto dydis:

Vilkaviškio rajone pasieniečiai sulaikė du vietinius gyventojus ir 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. 

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, turėdami informacijos, blokavo aplinkines vietoves prie Vilkaviškio rajono Vaidotų kaimo. Į pagalbą kriminalistai pasikvietė kolegas iš Vištyčio, Kybartų ir Specialiosios paskirties  užkardų. Vietovės apžiūrai taip pat buvo pasitelktas Kybartų užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi.

Pasieniečiai apsupo didelę teritoriją, kurioje buvo įvairūs kanalai, melioracijos grioviai, krūmynai. Netrukus buvo pastebėti du vyrai, kuriuos pareigūnai sulaikė. Paaiškėjo, kad tai – 17-likos ir 19-likos metų Vilkaviškio rajono gyventojai. Jie buvo sušlapę, sušalę ir išsigandę.

Šalia sulaikytųjų buvo šešios dėžės rūkalų, iš viso 3 tūkst. pakelių cigarečių „Chesterfiel“ ir „Pall Mall“ su Rusijos akcizo ženklais.

Tikrindami teritoriją Kybartų užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi apie 200 m nuo sulaikytų asmenų aptiko pėdsakų, vedančių per valstybės sieną iš Rusijos į Lietuvą.

Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilkaviškio rajono gyventojus pasieniečiai uždarė į areštinę. Cigaretės saugomos Kybartų užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių