Ta pati mašina – du skirtingi pažeidėjai

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiams per kelias valandas įkliuvo du Latvijos piliečiai, vairavę tą patį automobilį. Vienas užsienietis pateikė klastotę ir atsidūrė areštinėje, kitas – išvis neturėjo teisės sėsti prie vairo.

Antradienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė į Lietuvą vykusį automobilį „Toyota Avensis“, pažymėtą latviškais registracijos numeriais.

Prie vairo sėdėjęs 34-erių metų Latvijos pilietis pasieniečiams ištiesė Jungtinėje Karalystėje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Šis dokumentas pareigūnams iškart sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad tai – klastotė.

Pasieniečiai latviui pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Vyras uždarytas į areštinę.

Kadangi „Toyota Avensis“ automobilis nebuvo ieškomas teisėsaugininkų, transporto priemonė su latvio žinia perduoda atvykusiam jo pažįstamam, kuris turėjo galiojantį vairuotojo pažymėjimą.

Tačiau po poros valandų patruliai tą pačią „Toyota Avensis“ pastebėjo ties Salaperaugio kaimu, Lietuvos teritorijos gilumoje.

Darsyk sustabdžius patikrinti automobilį paaiškėjo, kad prie jo vairo sėdi 38-erių metų Latvijos pilietis. Vyras išvis neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Šįkart užsienietį bei transporto priemonę pasieniečiai perdavė Kalvarijos policijos pareigūnams. Latviui teks atsakyti už automobilio vairavimą neturint tam teisės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių