Susekti du kontrabandininkus pasieniečiams padėjo vaizdo stebėjimo įranga

  • Teksto dydis:

Naudodamiesi techninėmis sienos kontrolės priemonėmis  pasieniečiai Varėnos rajone pričiupo du kontrabandinių cigarečių nešikus.

Vienas pažeidėjas sulaikytas su įkalčiais, jo pasprukti bandęs bendrininkas – apieškojus apylinkes. Pasieniečių sandėliuose atsidūrė ir 5 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių.

Sekmadienį vėlai vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai ties Varėnos rajono Jasauskų kaimu vaizdo stebėjimo įranga užfiksavo du asmenis su nešuliais, ėjusius nuo valstybės sienos su Baltarusija. Į nurodytą vietą nusiųsti Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai bei jiems talkinęs Specialiosios paskirties komandos ekipažas vieną nešiką sulaikė vietoje. Jo bendrininkas, pasinaudojęs tamsa, spėjo pasprukti, manoma, iš anksto pastebėjęs besiartinusius VSAT pareigūnus.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 28 metų Eišiškių gyventojas. Įvykio vietoje rasti penki polietileno plėvele apvynioti ryšuliai su pritvirtintomis savadarbėmis petnešomis. Juose buvo 2500 pakelių cigarečių „Premier“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Už maždaug kilometro nuo šio sulaikymo vietos apylinkes žvalgę pasieniečiai rado dar penkis tokius pačius ryšulius su minėtos markės rūkalais.

Pirminiais duomenimis, cigaretes nešikams Lietuvoje atnešė bendrininkai iš Baltarusijos, kurie neteisėtą krovinį permetė per Nočios upelį. Juo eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Vietovės apiešką organizavę pasieniečiai pirmadienį paryčiais sulaikė ir antrą nešiką. Jis įkliuvo einantis vieškeliu už maždaug 5 kilometrų nuo cigarečių radimo vietos. Paaiškėjo, kad jis yra 17-os Eišiškių gyventojas.

Abiejų pažeidėjų gabenti 5 tūkst. pakelių cigarečių saugomi Varėnos pasienio rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Po apklausos pasieniečiai abu eišiškiečius paleido, jiems skirtos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

palestinietis

palestinietis portretas
kaskit tunelius .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių