Šuo padėjo sulaikyti žmogžudyste įtariamą kaunietį

Įtariamasis 48 metų kauniečio nužudymu galėjo likti laisvėje, jei ne tarnybinio šuns vikrumas. 24 metų G. I.  vakar buvo suimtas dviem mėnesiams.

Nusikaltimas, kurio tyrime sužibėjo tarnybinis šuo, įvykdytas liepos 1 dieną. Pranešimą apie tai, kad prie A. Juozapavičiaus prospekte esančio 58 namo rastas į dešinę šlaunį nudurtas M. V., gautas apie 23 val. Tuomet į nusikaltėlių paieškas buvo pasitelkta Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės mobilaus būrio kinologų grupė.

Tą pačią naktį šios grupės vyr. patruliai sulaikė G. I., o taip pat 28 metų A. Ž., 34 metų N. A. ir 20-metis G. V. Įtarimas dėl „nužudymo dėl chuliganiškų paskatų“ buvo pareikštas tik vienam įtariamųjų. Likę trys asmenys buvo apklausti kaip liudytojai.

G.I. buvo vienintelis iš ketveriukės, bandęs pasprukti nuo pareigūnų. Jį sulaikyti padėjo tarnybinis šuo.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus (Kauno apskr. VPK NTV SNTS) duomenimis, G.I. ir dviem kitiems sulaikytiesiems nustatytas daugiau nei 2 promilių girtumas. Blaivus buvo tik pats jauniausias G.V.

Policijos turimais duomenimis, šio įvykio liudininkų yra daugiau. Turintieji minėto nusikaltimo tyrimui naudingos informacijos, prašomi paskambinti pareigūnams telefonais (8 37) 30 33 19, 30 34 18, 22 37 26 arba 112.

Laikinai einantis Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vado pareigas Mindaugas Kabašinskas teigė, kad per pirmąjį šių metų pusmetį tarnybiniai rinktinės šunys, dalyvaudami 22 tyrimuose, padėjo sulaikyti 30 asmenų.

Viso patrulių rinktinėje dirba 9 kinologai ir 13 šunų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenijus

Eugenijus portretas
Laikinai einantis Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vado pareigas Mindaugas Kabašinskas teigė, kad per pirmąjį šių metų pusmetį tarnybiniai rinktinės šunys, dalyvaudami 22 tyrimuose, padėjo sulaikyti 30 asmenų.Jie organizuodavo pasalas ir koordinuodavo policininku veiksmus.Viso patrulių rinktinėje dirba 9 kinologai ir 13 šunų.Manoma isigyti daugiau kinologu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių