Šunį vedžiojusį vyrą nužudęs panevėžietis bus gydomas psichiatrų

Ekspertai nustatė, kad kultūros ir poilsio parke Panevėžyje vyrą užpuolęs ir nužudęs neblaivus vyras negali atsakyti už savo veiksmus, nes yra nepakaltinamas.

Panevėžiečiui skirtas priverstinis gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje griežto stebėjimo sąlygomis, BNS sakė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

33-erių panevėžietis pernai rugsėjo 29 dieną apie 17 val. be jokios aiškios priežasties užpuolė šunį vedžiojusį vyrą, sudavė jam ne mažiau kaip dešimt smūgių į galvos sritį bei kitas kūno vietas. Nukentėjusysis mirė.

Iškart po nužudymo panevėžietis Dariaus ir Girėno autobusų stotelėje dėl menkavertės dingsties, vartodamas necenzūrinius žodžius, užpuolė Panevėžio autobusų parkui priklausantį autobusą, įskėlė jo priekinį stiklą ir posūkio žibintą. Šie veiksmai įvertinti kaip viešosios tvarkos pažeidimas.

Į nusikaltimo vietą tąkart skubėjo sustiprintos Panevėžio policijos pajėgos. Netrukus pareigūnams pranešta, kad šalia parko į maršrutinį autobusą brovėsi apsvaigęs ir kruvinas vyras. Kai vairuotojas jam neatidarė durų, jis išdaužė autobuso žibintą, įskėlė priekinį stiklą.

Praėjus dviem valandoms nuo įvykio Ričardui Z. ligoninėje nustatytas 1,32 promilės girtumas.

Ekspertai nustatė, kad anksčiau du kartus teistas vyras sirgo ir serga lėtiniu psichikos sutrikimu, jis negalėjo valdyti savo veiksmų. Dėl savo būsenos vyras negalėjo dalyvauti teismo procese.

Nustačius nepakaltinamumą, Panevėžio autobuso parko ir 55 metų nužudytojo šeimos ieškiniai palikti nenagrinėti.


Šiame straipsnyje: nužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam

Kam portretas
neuždaro į psichiatrinę ligoninę tada,kol dar nebūna ko nors nužudęs??? Nesuprantu??? Kai jau nužudo,tada uždaro. Kaip tai paaiškint??? Kodėl Lietuvai reikia aukų? O po to mėto pinigus asilų gydymui. Vieno žmogaus nėra,o nusikaltėlis sėkmingai padaręs nusikaltimą gydomas,bet tik po to kai nužudo. Kokio velnio jį gydyt po to,o ne laiku uždaryt??? Koks čia pasiteisinimas? Kažkam sugadino gyvenimą per durnus įstatymus,o pats ligonis sau pypkę rūko ir šaiposi iš visų. Nu debi...lų kraštas!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių