Sulaikyti Nyderlandų piliečiai, neteisėtai gabenę afganistaniečių šeimas

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė Nyderlandų pilietybę turinčius afganų kilmės vyrą ir moterį, jie mikroautobusu neteisėtai gabeno dešimt Afganistano piliečių.

Šie yra pasiprašę prieglobsčio Latvijoje, todėl neturėjo teisės išvykti iš šios šalies, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Lenkiją išvažiuojantį mikroautobusą su Nyderlandų numeriais pasieniečiai patikrinti sustabdė apie vidurnaktį iš šeštadienio į sekmadienį Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė–Suvalkai. Jį vairavo 27-erių afganų kilmės Nyderlandų pilietis, kartu vyko 21-erių afganų kilmės Nyderlandų pilietė.

Užsieniečiai mikroautobusu iš Lietuvos gabeno dešimt Afganistano piliečių, dvi šeimas: keturis suaugusius ir šešis vaikus. Pasų jie neturėjo, pareigūnai išsiaiškino, kad šie afganistaniečiai yra pasiprašę prieglobsčio Latvijoje. Kol nepriimti sprendimai dėl jo suteikimo ar nesuteikimo, jie neturėjo teisės išvykti iš Latvijos.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Pirmadienį priešpiet ir gabentojai, ir abi afganistaniečių šeimos vis dar buvo Kalvarijos užkardoje, kur laukta atvyksiančio vertėjo užsieniečių apklausai.

Šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 29 Afganistano piliečius, kurie neteisėtai pateko į Lietuvą ir bandė vykti į Vakarų Europą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių