Sulaikyti nepilnamečiai: vogė Joniškyje, o sulaikyti – Šiauliuose

  • Teksto dydis:

Nors automobilio vairavimo patirties – jokios, tačiau pagrobti svetimą automobilį ir juo pasivažinėti pagunda buvo didžiulė. Būtent dėl automobilio valdymo įgūdžių stokos nepilnamečių vairuojamas automobilis ir patraukė Šiaulių apskrities policijos patrulių dėmesį.

Šiauliuose, Pramonės ir Išradėjų gatvių sankryžoje, liepos 5-ąją sustabdę automobilį „Fiat Marea“, pareigūnai išvydo du nepilnamečius: vienam – 14, kitam – 17 metų. Pastarasis sėdėjo prie automobilio vairo, tačiau, nei transporto priemonės, nei vairuotojo dokumentų pateikti negalėjo.  Paaiškėjo, kad jo vairuojamas „Fiat Marea“ tos pačios dienos rytą buvo pavogtas Joniškyje, iš Žagarės g. esančio privataus gyvenamojo namo kiemo.

Namo šeimininkas rado išlaužtą savo namo lango rėmą ir pasigedo namuose buvusių juvelyrinių dirbinių, internetinio ryšio modemo, o namo kieme neberado čia stovėjusio sidabro spalvos automobilio „Fiat Marea“.

Gavę pranešimą apie šią vagystę, Šiaulių apskrities policijos budėtojai visiems apskrityje dirbusiems patrulių ekipažams paskelbė apie pavogto automobilio paiešką ir netrukus pavogtoji transporto priemonė buvo surasta Šiauliuose.

Du šia nusikalstama veika įtariami nepilnamečiai atsidūrė areštinėje, vėliau, pareiškus įtarimus, jie iš areštinės paleisti. Nepilnamečiams skirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu. 17-mečiui – šiemet tai jau trečias dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vaikinas šių metų balandį tik grįžo atlikęs bausmę už seniau padarytas vagystes ir vėl grįžo prie savo „amato“. 14-metis į policijos akiratį patekęs nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių