Sulaikytas stambus kontrabandinių cigarečių krovinys

Pasienyje su Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė stambų kontrabandinių cigarečių ir rūkomojo tabako krovinį. Jį į užsienį mėginta išvežti užmaskavus konservuotais maisto produktais ir sultimis. Sulaikyti trys su šiuo kroviniu siejami asmenys.

Ketvirtadienį popiet sėkmingą sulaikymo operaciją surengė VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės operatyvininkai ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai. Į pagalbą taip pat buvo pasitelkti kolegos iš uostamiesčio Muitinės kriminalinės tarnybos.

Į Lenkiją vykusį vilkiką „Iveco" su puspriekabe pasieniečiai sustabdė ties buvusiu Kalvarijos pasienio kontrolės punktu Marijampolės rajone. Lietuvai tapus pilnateise Šengeno erdvės nare, nuolatiniai pasienio tikrinimai čia nebevykdomi.

Paaiškėjo, kad vilkiką vairavo 33-ejų metų klaipėdietis. VSAT pareigūnai turėjo informacijos, kad šia krovinine transporto priemone gali būti gabenamas kontrabandinis krovinys, todėl automobilį ir patikrino.

Atidarius puspriekabę atrodė, kad „Iveco" veža įvairių konservuotų maisto produktų ir sulčių krovinį. Iškrovus dalį pakuočių paaiškėjo, kad jos - tik maskuotė.

Puspriekabėje pasieniečiai rado 102 dėžes cigarečių „Jing Ling" su rusiško pavyzdžio banderolėmis, 14 dėžių cigarečių „LM" su lietuviškomis banderolėmis bei į 63 dėžės supakuotus 189 kilogramus rūkomojo tabako. Dalis rūkalų blokais buvo iškaišioti tarp maisto produktų. Iš viso rasta 58 tūkstančiai pakelių cigarečių.

Kaip ir tikėtasi, jokių dokumentų, patvirtinančių teisėtą krovinio įsigijimą ir gabenimą, klaipėdietis vairuotojas neturėjo.

Tęsdami pradėtą tyrimą pasieniečiai tą pačią dieną Klaipėdos rajone sulaikė automobilį „BMW 320", kuriuo važiavo 31-erių Klaipėdos ir 39-erių metų Šilutės rajono gyventojai.

Abu vyrai, įtariama, yra susiję su pasieniečių Marijampolės rajone sulaikytu kontrabandiniu rūkalų kroviniu.

Visi trys sulaikytieji, neteisėtai gabentas kontrabandinis rūkalų krovinys ir abi transporto priemonės laikinai saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą.


Šiame straipsnyje: kriminalaikontrabandacigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių