Sulaikytas kontrabandą gabenęs ir pasieniečiams siūlęs kyšį užsienietis

  • Teksto dydis:

Varėnos rinktinės pareigūnai sulaikė kyšį jiems siūliusį užsienietį. Lenkijos ir Baltarusijos pilietybę turintis vyras vairavo visureigį, kuriame įrengtose slėptuvėse buvo gabenama rūkalų kontrabanda.

Pasiūlęs 500 eurų užsienietis tikėjosi išvengti detalaus automobilio patikrinimo.

Trečiadienį VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Jaskonių kaimu sustabdė baltarusiškais numeriais pažymėtą automobilį „Kia Sorento“. Visureigį vairavo 60 metų dviejų šalių – Lenkijos ir Baltarusijos – pilietis. Jis pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei automobilio dokumentus ir patikino, kad nieko draudžiamo neveža. Vyras ką tik buvo įvažiavęs į Lietuvą per Raigardo pasienio kontrolės punktą.

Pasieniečiams kilo įtarimų, kad mašinoje gali būti slepiamas draudžiamas krovinys, todėl nuspręsta „Kia Sorento“ patikrinti detaliau netoliese esančioje Druskininkų užkardoje. Čia užsienietis pasieniečiams pasiūlė „susitarti“. Už tai, kad nebūtų tikrinamas visureigis, vairuotojas išsitraukė 500 eurų ir siūlė VSAT pareigūnams juos paimti. Pasieniečiai įspėjo užsienietį apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę už bandymą papirkti, tačiau jis nesiliovė siūlyti kyšio. Vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Pasieniečių įtarimai pasitvirtino, patikrinimo metu nustatyta, kad „Kia Sorento“ rate, galinės sėdynės atlošuose ir atsarginiame rate buvo paslėpta 920 pakelių cigarečių „Minsk Super Slim“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tame pačiame pasieniečių padalinyje dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena. Bylą nagrinės teismas. Užsieniečiui gresia bauda nuo 4000 iki 6000 eurų ir 2002 m. pagaminto visureigio konfiskavimas.

Cigaretės ir automobilis saugomi Druskininkų užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių