Sulaikytas įtariamasis, galėjęs pasisavinti 2,7 mln. eurų kredito unijos turto

  • Teksto dydis:

Iš kredito unijos „Amber“ galėjo būti pasisavinta 2,7 mln. eurų jos turto, antradienį sulaikytas vienas šios unijos vadovų.

Vilniaus apygardos prokuratūra pranešė, kad antradienį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarybos (FNTT) pareigūnai atliko kratas kredito unijos apskaitą tvarkančios įmonės atstovės namuose, vieno iš unijos vadovų namuose ir transporto priemonėje.

Pasak tyrimą kontroliuojančios prokuratūros pranešimo, šis asmuo buvo laikinai sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo.

Apie įtartą nusikalstamą veiką FNTT pranešė Lietuvos banko Priežiūros tarnyba, nurodydama, kad atliekant tikslinį neplaninį šios kredito unijos inspektavimą buvo pastebėtos abejones keliančios finansinės operacijos.

Įvertinusi pateiktus duomenis, FNTT pradėjo ikiteisminį tyrimą, pradiniais jo duomenimis, iš kredito unijos galimai buvo pasisavintas 2,7 mln. eurų vertės turtas.

Asmuo, pasisavinęs jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki dešimties metų.

Lietuvos banko valdyba, įvertinusi inspektavimo metu išaiškintus pažeidimus kredito unijoje „Amber“, apribojo jos veiklą ir skyrė laikinąjį administratorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių