Sulaikytas brakonieriavimu įtariamas pareigūnas

  • Teksto dydis:

Aplinkosaugininkai Kelmės rajone sulaikė policijos pareigūną, kuris įtariamas brakonieriavimu.

Automobilyje rastas mažo kalibro medžioklinis ginklas ir garso slopintuvas, nurodoma Aplinkos ministerijos pranešime.

Reido metu aplinkosaugininkai tikrino Kelmės rajono medžioklės plotus. Vaiguvos seniūnijoje, netoli Akmenių kaimo, buvo pastebėtas bėgantis vyras, vėliau jis įsėdo į kelkraštyje stovintį automobilį užsienietiškais numeriais. Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) pareigūnai sustabdė automobilį ir apieškojo jį bei jame buvusius du vyrus.

Po keleivio sėdyne rastas šaunamojo ginklo garso slopintuvas, taip pat į dėklą neįdėtas mažo kalibro medžioklinis šautuvas su optiniu taikikliu ir prožektoriumi. Šautuvo dėkle buvo rasti 48 šoviniai. Keleivis aplinkosaugininkams nepateikė nei ginklo, nei medžioklės, nei savo tapatybės dokumentų.

Į įvykio vietą buvo iškviesti Kelmės rajono policijos pareigūnai, kurie dar kartą apžiūrėjo automobilį ir abu sulaikytus asmenis. Paaiškėjo, kad vienas iš vyrų – Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas D.Š.

Už medžioklę reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimą yra numatyta bauda iki 1450 eurų, taip pat ginklo bei visų jo priedų konfiskavimas. Administracinė atsakomybė gresia ir už garso slopintuvo įgijimą ir laikymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai

o tai portretas
Gaila gal jum bl.., tų gyvūnų pilna kaip velnių prisiveisę, tegu medžioja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių