Sulaikytas 12,6 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandą gabenęs rusas

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę muitinės pareigūnai sulaikė Rusijos pilietį, mėginusį į Lietuvą įvežti 12,6 tūkst. tūkstančių eurų vertės cigarečių kontrabandą.

Vairuotojas suimtas, jam gresia baudžiamoji atsakomybė, pirmadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Rugpjūčio 15-ąją apie 4 val. ryto į Raigardo kelio postą iš Baltarusijos automobiliu „Mazda CX – 9“ atvažiavęs Rusijos pilietis D. Ch. pareigūnams sakėsi tiesiog vykstąs į Lenkiją ir nieko draudžiamo nevežantis.

Muitininkus kiek nustebino bedarbio ruso vairuotas automobilis – vienas pareigūnas pastebėjo šviežias hermetiko žymes ant mašinos dugno.

Detaliai patikrinus visureigį, paaiškėjo, kad jame pilna slaptaviečių su baltarusiškomis cigaretėmis „Rothmans Demi“ – jų aptikta bagažinės dvigubame dugne, slenksčiuose, po priekiniais ir galiniais sparnais, už bamperių. Iš viso pareigūnai rado apie 4 tūkst. pakelių cigarečių.

Kadangi su privalomais mokėti mokesčiais cigarečių vertė viršija 12,5 tūkst. eurų, rusui gresia baudžiamoji atsakomybė dėl kontrabandos gabenimo.

KD. Ch. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams. Cigaretės ir automobilis sulaikyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių