Sukčius sulaikyti padėjusiai 70-metei – Angelo skulptūra

  • Teksto dydis:

Šiaulių apskrities policija penktadienį Angelo sargo skulptūrėle apdovanojo 72 metų šiaulietę Veroniką Rudienę, kuri padėjo pareigūnams demaskuoti ir sulaikyti telefoninius sukčius.

Moteris sako, kad apie tokius sukčius ne kartą buvo girdėjusi iš žiniasklaidos, tačiau pergudrauti juos išmoko tik iš asmeninės pamokos, kuri jai kainavo 2 tūkst. litų.

Pasak policijos pranešimo, šių metų sausio 31-osios pavakare moteris fiksuoto ryšio telefonu sulaukė netikėtos žinios - nepažįstamas vyras pranešė, kad jos anūkė sužalojo mergaitę ir jos tėvams reikia atlyginti materialinę žalą. Atėjusiam nepažįstamam jaunuoliui moteris atidavė 2 tūkst. litų. Po 15 minučių ji sulaukė savo anūkės skambučio. Močiutės užjaučiama mergina iš pradžių nesuprato, apie ką ji kalba, o po to suprato, kad senolė bus patekusi į sukčių pinkles.

Balandžio 14-osios pavakarę šiaulietė vėl sulaukė telefoninio skambučio. Policijos pareigūnu prisistatęs nepažįstamasis pranešė, kad jos žentas avarijoje sužalojo mergaitę ir kad nebūtų keliama baudžiamoji byla, reikia atlyginti turtinę žalą, kuri siekia net 12 tūkst. litų. Kadangi šiaulietė panašią istoriją jau buvo girdėjusi prieš keletą mėnesių, ji iš karto suvokė, kad skambina sukčiai ir sumojo juos pamokyti.

V.Rudienė su sukčiais pradėjo derybas ir jai pavyko nuo 12 tūkst. litų nusiderėti iki 1,1 tūkst. litų. Nors skambinusysis neleido jai padėti ragelio ir vis šnekino, moteris pareiškė, kad jai reikia nueiti į kitą kambarį ir pasiimti popieriaus, kad galėtų surašyti skambinusiojo nurodytą raštą apie duodamą pinigų sumą, pinigų banknotų numerius ir t.t. Senolė, nuskubėjusi į kitą kambarį, kuriame buvo sūnus, liepė jam skubiai skambinti į policiją.

Grįžusi prie telefono, moteris labai lėtai ir skrupulingai rašė sukčiaus diktuojamą tekstą. Tuo metu į jos namus atlėkė Šiaulių miesto policijos komisariato pareigūnai ir ėmė stebėti namo prieigą. Netrukus į duris pasibeldė moteris.

Kriminalistai ją sulaikė ir pateikė įtarimą dėl pasikėsinimo sukčiauti. Tyrėjai dabar analizuoja ir tikrina, ar ši moteris figūruoja ir kituose šiemet Šiauliuose registruotuose sukčiavimuose. Manoma, kad nusikaltimo gijos veda į pataisos namus, iš kurių dažniausiai ir organizuojamos sukčiavimo operacijos, o laisvėje esantys bendrininkai jiems padeda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvaila tu

kvaila tu portretas
ta senutė ir taip tūkstančius dalina į visas keturias puses.O va skulptūrėlės tai niekam neatiduos.

jau

jau portretas
geriau butu pinigelio dave o skulptura tai tik ant kapo tiks
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių