Sukčių grupuotė iš žmonių išviliojo daugiau nei 14 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje penkiolika asmenų bus teisiami dėl 31 sukčiavimo atvejo, kai iš žmonių išviliota daugiau kaip 14 tūkst. eurų, pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Ikiteisminio tymo metu nustatyta, kad 2014 metais, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę Kybartų pataisos namuose, 38 metų V. S. subūrė organizuotą grupę, kurios nariai į internetinius skelbimų puslapius talpindavo melagingus skelbimus apie darbo pasiūlymus, lengvųjų automobilių bei traktorių pardavimus.

Susidomėjusiems interesantams būdavo nurodoma, kad norint įsigyti daiktus arba siekiant gauti skelbime nurodytą darbą, reikia pervesti avansą į nurodyto banko arba tam tikrų lažybų bendrovių sąskaitas. Pervesti pinigai būdavo išgryninami ir paskirstomi grupuotės nariams. Nesutikus pervesti pinigų būdavo siūloma susitikti ir juos perduoti. Pinigus, kaip įtariama, priimdavo vienas iš šios grupės narių, 32 metų L. Z., kuris įtariamas naudojęs fiktyvų asmens tapatybės dokumentą.

Bendra grupuotės padaryta žada nukentėjusiesiems sudaro daugiau nei 14 tūkstančių eurų.

Baudžiamoji byla perduota Marijampolės rajono apylinkės teismui. Kaltinamiesiems gresia iki aštuonerių metų laisvės atėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių