Sukčiaus mulkinama moteris laiku susigriebė

44 metų kaunietė telefoniniams sukčiams jau buvo padiktavusi elektroninės bankininkystės kodus, tačiau laiku atsipeikėjo.

Antradienį apie 13 val. Ukmergės gatvėje gyvenančiai kaunietei į namus paskambinęs žmogus prisistatė banko darbuotoju. Išklausiusi rūpestingus banko darbuotojo pastebėjimus, moteris padiktavo nepažįstamam vyrui elektroninės bankininkystės kodus.

Tačiau moteriška nuojauta apie galimą apgaulę pasitvirtino. Kai moteris paskambino į banką, iš jos sąskaitos jau buvo rengiamasi pasisavinti 3 200 litų.

Aferistams nepavyko operacijos atlikti iki galo. Moters prašymu sąskaita buvo užblokuota, tačiau apie pasikėsinimą pasisavinti pinigus buvo pranešta policijai.

Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovo spaudai Kęstučio Kasciukevičiaus teigimu, telefoninių aferų nei labai daugėja, nei mažėja. „Per savaitę pasitaiko keli atvejai“, – tvirtino K.Kasciukevičius.

Atstovas spaudai apgailestavo, kad žmonės vis dar tokie patiklūs. „Kiekvieną kartą skelbdami apie tokius nusikaltimus, primename žmonėms niekam nesakyti savo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodų, netikėti nepažįstamais asmenimis, prisistatančiais Finansinių nusikaltimų tarnybos ar kitų tarnybų pareigūnais, bankų ar socialinių įstaigų darbuotojais“, – aiškino K.Kasciukevičius.

Pasak atstovo spaudai, telefoniniai sukčiai nepaliauja bandyti laimės mulkinti patikliuosius. Darbuodamiesi jie išmėgina įvairiausius variantus kuo prisistatyti žmonėms ir įgyti jų pasitikėjimą.

Kadangi dauguma telefoninių sukčių skambučių žmonių namus pasiekia iš laisvės atėmimo vietų, pareigūnai tikisi, kad šių nusikaltimų sumažės, kai įkalinimo įstaigose bus dar labiau sugriežtinta neleistinų daiktų patekimo į įstaigą tvarka ir įrengtos mobiliųjų telefonų signalo blokavimo sistemos.


Šiame straipsnyje: telefoniniai sukčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Višta...

Ne višta

Ne višta portretas
vyras moteriškė, nors ir paskutinę akimirką, bet atsipeokėjo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių