Sukčiai žino aukų gyvenimo aplinkybes

Telefoniniai sukčiai įsigudrino mulkinti ne tik miestų, bet ir kaimų gyventojus. Šilutės rajone apgautų moterų tikinimu, nusikaltėliai žinojo ne tik jų, bet ir jų vaikų ir net anūkų vardus bei gyvenimo smulkmenas.

Ketvirtadienį po pietų Šilutės rajono, Stripeikių kaimo gyventojos namuose suskambo laidinis telefonas. Pakėlusi ragelį 73 metų moteris išgirdo verkiantį savo sūnų. Jis pasikūkčiodamas papasakojo įvykdęs avariją ir sužalojęs žmogų. Vos po kelių frazių ragelį paėmė kitas žmogus, prisistatęs policininku. Jis pareiškė, kad moters sūnus sulaikytas, o nukentėjusiajam reikia nedelsiant sumokėti 10 tūkstančių litų žalai atlyginti. Sukčius primygtinai reikalavo duoti ne tik moters turimus litus, bet ir eurus. Kai auka pareiškė neturinti reikalaujamos sumos, apgavikas liepė pradžiai duoti bent tiek pinigų, kiek yra namuose.

Vėliau prisimindama, kaip buvo apmulkinta, moteris prisiminė, kad menamas policininkas visais įmanomais būdais tempė laiką, norėdamas, kad pašnekovė nepadėtų ragelio. Vos baigėsi pokalbis, į moters namus atėjo neva policininko siųstas žmogus. Jam nukentėjusioji atidavė turėtus tūkstantį litų ir 240 eurų.

Tik atsisveikinusi su nepažįstamuoju, moteris paskambino sūnui ir sužinojo buvusi apgauta.

Tą pačią dieną panašiai buvo apgauta 80-metė šilutiškė. Pakėlusi telefono ragelį ji išgirdo savo Afganistane tarnaujančio anūko balsą. Šeima jaunuolio laukė netrukus grįžtančio iš tolimo krašto.

Anūkas telefonu pranešė, kad negali grįžti, nes jam atsitiko nelaimė. Ragelį perėmė "misijos vadovas" ir papasakojo, kad vaikinas netyčia pastūmė kitą žmogų, o šis krisdamas iš aukštai užkliuvo ir sugadino brangią aparatūrą. Menamas kariškis pareikalavo atlyginti 14 tūkst. litų vertinamos aparatūros sugadinimą.

Močiutė susigraudino neturinti tiek pinigų. Tada jai buvo leista sumokėti dalimis. Sukčius prašė moterį išeiti į kiemą ir susitikti su kariškių neva pasiųstu žmogumi. Moteris išsiderėjo, kad pasiuntinys pats ateitų į jos namus.

Atvykėlis buvo tvarkingai apsirengęs, mandagiai kalbėjo ir ramino susijaudinusią močiutę. Sukčiui moteris atidavė 900 litų ir 400 eurų.

Apie tai, kad buvo apgauta, ji sužinojo paskambinusi Jonavoje gyvenantiems savo vaikams.

Vėliau analizuodama įvykį, nukentėjusioji prisiminė apie kariškį anūką pasakojusi kaimynams, tačiau nė vieno jų neįtarė klasta.

Pareigūnai įsitikinę, kad abi moterys buvo apgautos tos pačios sukčių gaujos narių, nors nukentėjusiųjų namuose, panašu, lankėsi ne tas pats žmogus.


Šiame straipsnyje: telefoniniai sukčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių