Sugyventines sunkiai sužalojusių Akmenės gyventojų bylos keliauja į teismą

  • Teksto dydis:

Telšių apskrities policija teismui perdavė dviejų sunkiai sugyventines peiliais sužalojusių Akmenės rajono gyventojų bylas.

Kaip pranešė Telšių apskrities policija, 1962 metais gimęs Akmenės rajono gyventojas, ne kartą teistas už smurtinius nusikaltimus, kelis mėnesius sistemingai naudojo psichinę prievartą, grasino nužudyti savo 1967 metais gimusią sugyventinę.

Pasak policijos, kaltinamasis į ją nukreipdavo ar mesdavo peilį, kartodavo, kad papjaus. Pernai rugsėjo 20 dienos vakarą namuose kilus konfliktui, jis apsvaigęs nuo alkoholio į pilvą sužalojo savo sugyventinę, kuri buvo gydoma chirurginės reanimacijos skyriuje.

Dar vienas panašus nusikaltimas Akmenės rajone įvykdytas pernai lapkričio 16-osios vakarą. Už viešosios tvarkos pažeidimą teistas 1974 metais gimęs vyras namuose vykusių išgertuvių metu kilus konfliktui peiliu dūrė 1960 metais gimusiai sugyventinei į pilvą, taip sunkiai sutrikdydamas jai sveikatą.

Peiliu sužalojęs nukentėjusiąją, kaltinamasis nepranešė policijai, nors grėsė realus pavojus moters gyvybei, nesiėmė jokių priemonių, kad suteiktų nukentėjusiajai pagalbą, o priešingai – paliko ją įvykio vietoje ir pasišalino.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, prieš moterį buvo smurtaujama ir anksčiau, jai nuolat buvo grasinama.

Pasak policijos, nors nukentėjusioji į policijos pareigūnus dėl tokio savo sugyventinio elgesio nesikreipė, paaiškėjus šiems faktams, įtariamajam teks atsakyti už ankščiau padarytus sužalojimus savo sugyventinei.

Abiejų akmeniškių bylos perduotos teismui, jie bus teisiami už sunkų sveikatos sutrikdymą ir grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, o antrasis kaltinamasis papildomai turės atsakyti ir už palikimą be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių