Suglumino net pasieniečius: turėjo tikrą, o pateikė dokumento klastotę

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė ukrainietį, kuris dokumentų patikros metu pateikė suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Paaiškėjo, kad užsienietis turėjo ir tikrą tokį dokumentą, kurio kažkodėl nerodė. Įtariama, kad klastote jis apsirūpino, kad galėtų vairuoti kitų kategorijų transporto priemones.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį automobilį „BMW 530“. Mašiną lietuviškais numeriais vairavo 27-erių Ukrainos pilietis. Patikros metu jis pareigūnams pateikė esą savo vardu išduotą Ukrainos vairuotojo pažymėjimą.

Kalvarijos pasieniečiai iškart nustatė, kad šis dokumentas yra visiška klastotė. Apžiūros metu paaiškėjo, kad ukrainietis turi ir savo vardu išduotą dar vieną Ukrainos vairuotojo pažymėjimą. Šis dokumentas buvo tikras ir jo užsieniečiui būtų užtekę vairuoti pasieniečių sustabdytą „BMW 530“. Klastotėje buvo nurodyta, kad ji suteikia teisę vairuoti ne tik lengvuosius automobilius, bet ir kitų kategorijų transporto priemones.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Ukrainos pilietį pasieniečiai uždarė į areštinę, o automobilis saugomas Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet pasieniečiai išaiškino 145 atvejus, kai jų tikrinami asmenys pateikė suklastotus ar svetimus dokumentus. Daugiausiai tokių įvykių užfiksuota pasienyje su Baltarusija – 53.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių