Su siuntomis keliavo ir vogtas motociklas

  • Teksto dydis:

Prie sienos su Lenkija Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė motociklą „Yamaha“, kuris spalio pradžioje buvo pavogtas Jungtinėje Karalystėje. Motociklas gabentas ant priekabos, kurią tempė siuntų iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą pilnas mikroautobusas.

Pirmadienį vakare Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai - Marijampolė, sustabdė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį mikroautobusą „MB Sprinter“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo 51-erių Šiaulių gyventojas. Jis yra įmonės, užsiimančios siuntų ir nedidelių krovinių gabenimu į užsienį ir į Lietuvą, vairuotojas. Mikroautobusas buvo pilnas siuntinių, iš Jungtinės Karalystės gabentų į Lietuvą.

Prie mikroautobuso buvo prikabinta automobiliui pervežti skirta priekaba, o ant jos – lengvoji mašina ir motociklas „Yamaha“. Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad šis 2005 metais pagamintas motociklas nuo šių metų spalio 4 dienos yra ieškomas kaip pavogtas Jungtinėje Karalystėje, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Vairuotojas paaiškino, kad gavo kliento užsakymą šią transporto priemonę be numerių parvežti į Lietuvą.

Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Po apklausos vairuotojas Šiaulių gyventojas paleistas, jis toliau tęsė kelionę „MB Sprinter“ su siuntomis užsakovams Lietuvoje.

Motociklas „Yamaha“ saugomas Kalvarijos užkardoje. Nustatinėjami kiti, įtariama, su šiuo įvykiu susiję asmenys.

Iš viso Lietuvos pasieniečiai šiemet sulaikė 91 įvairiose šalyse vogtą transporto priemonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdas

Valdas portretas
Galėjo nesulaikyti motociklo ,o atsekti kur jis keliavo. Na ką galima pasakyti apie pareigūnų darbą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių