Su naminuke ir rūkalais įkliuvusi raseiniškė sugalvojo pasiteisinimą

  • Teksto dydis:

Tikrindami anoniminį pranešimą, pareigūnai Raseinių rajono gyventojos namuose aptiko naminės degtinės ir kontrabandinių rūkalų.

Kovo 31 d. Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai sulaukė anoniminės informacijos, kad Raseinių rajone esančio Vilkiškių kaimo gyventoja verčiasi nelegalia veikla. Pareigūnai operatyviai nuvyko į nurodytą vietą ir įsitikino, kad anonimo informacija tikra. Čia gyvenanti 56-erių metų moteris, kuri iki šio laiko į policijos pareigūnų akiratį nebuvo pakliuvusi, pareigūnus pasitiko geranoriškai.

Paklausta, ar ji namuose turi naminės degtinės ir kontrabandinių rūkalų, kurie yra draudžiami įstatymu, ji atnešė ir pateikė apie 7,5 litrus specifinį naminės degtinės kvapą turinčio skysčio bei 38 pakelius kontrabandinių cigarečių „Fest“. Moteris teigė, kad minėtu skysčiu ir cigaretėmis neprekiauja, o viską naudojanti savo reikmėms. Tačiau tai nuo atsakomybės neatleidžia.

Pažeidėjai pradėta administracinė teisena. Naminių stiprių alkoholinių gėrimų laikymas užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų, o už tokio kiekio kontrabandinių cigarečių laikymą Administracinių nusižengimų kodeksas numato nuo 31 iki 50 eurų baudą. Pakartotinai padarius tuos pačius pažeidimus, baudos – daug didesnės.

Policijos pareigūnai pilietiškam ir įstatymo pažeidimų netoleruojančiam asmeniui dėkoja už bendradarbiavimą, ragina gyventojus nebūti abejingus jų gyvenamoje aplinkoje daromiems teisės pažeidimams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių