STT teigia sulaukianti daugiau gyventojų pranešimų dėl korupcijos

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) teigia sulaukianti vis daugiau gyventojų pranešimų apie galimą korupciją, pagal juos pradedama apie pusė visų STT ikiteisminių tyrimų.

Kaip nurodo STT, pernai gauti 1925 gyventojų skundai, pranešimai, pareiškimai ir prašymai, apie trečdalis jų - anoniminiai. Tai yra trečdaliu daugiau, nei ankstesniais metais: 2015-aisiais pranešimų gauta 1509, 2014-aisiais - 1316.

STT teigimu, per 2016 metus iš gautų pareiškimų iš viso buvo pradėti 26 ikiteisminiai tyrimai - tai sudaro tik kiek daugiau nei procentą nuo visų gyventojų kreipimųsi, likę pagrįsti skundai yra perduodami kitoms tarnyboms. Nepaisant to, pagal gyventojų skundus pradėti STT veiksmai sudaro apie pusę visų ikiteisminių tyrimų: 2016-aisiais iš 57 pradėtų tyrimų pagal gyventojų skundus pradėti 26, 2015-aisiais iš 77 tyrimų pagal gyventojų informaciją inicijuoti 39, 2014-aisiais iš 66 - 20.

„28 proc. daugiau gautų pareiškimų liudija, kad gyventojai tampa vis nepakantesni korupcijai. Daugiausia kreipiamasi dėl savivaldybių ar jų įstaigų veiklos, teikiant administracines ir viešąsias paslaugas, sveikatos apsaugos paslaugų ar farmacijos, žemėtvarkos klausimų, taip pat viešųjų pirkimų“, - teigiama pranešime.

STT taip pat nurodo, kad pirmąjį šių metų pusmetį jau gauta beveik 1000 pareiškimų, problematiškiausios sritys išlieka medicinos sektorius, savivaldybių ir jų įstaigų veikla teikiant viešąsias ir administracines paslaugas, viešieji pirkimai.

STT primena, kad apie korupciją galima pranešti anonimiškai tarnybos nurodytais telefonais, tinklalapyje stt.lt, taip pat ir mobiliąja programėle „Pranešk STT“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atvira praktikai "taip"

Atvira praktikai "taip" portretas
Mes maži stt nerūpime, per ka reiktu pralipti kad stt užsiimtu tyrimu. Nuosavybės grobstymai teismuose, fabrikuojamos tyčinės bylos iš bylos pašalinami įrodymai. Jų darbo stt netiria. Jie gali savo neteisėtais sprendimais grobti iš žmonių tūkstančiais. Nebaudžiami triumfuoja.

na ,o nauda is tu STT gaunamu

na ,o  nauda  is  tu  STT  gaunamu  portretas
pranesimu apie korupcija ....JOKIOS . STT -- gal imsis sio reikalo ,o gal tik duokle pasiims ir uzsimerks, kiek bylu iskele??? ---visi masiuliai xujuliai , nota -benes ,vilytes , raseles kabyliai kaip vaiksciojo taip vaiksto laisvi , bylos nutrauktos -jie niekuo deti , o kalti tie kas informavo STT apie ju vygdomus ir yvygdytus nusikaltimus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių