M. Puidoko padėjėjas įtariamas papirkimu: M. Maldeikiui siūlė 50 tūkst. eurų kyšį?

Seimo nario Mindaugo Puidoko padėjėjas Kęstutis Motiečius įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu, ketvirtadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Ketvirtadienį agentai kelias valandas krėtė pirmuose Seimo rūmuose esantį parlamentaro kabinetą, o K. Motiečių sulaikė.

M. Puidokas BNS sakė, kad pareigūnai paėmė jo darbinį kompiuterį, priklausantį Seimo kanceliarijai, ir du jo mobiliojo ryšio telefonus, taip pat jo padėjėjo telefonus.

„Jie ten vizitinių tų žmonių ieškojo. (...) Sakau, nieko nerasite, nes jie pas mane niekada nėra buvę. Tų lobistų. Apieškojo ir nieko nerado“, – pasakojo parlamentaras.

M. Puidokas tvirtino, kad jo kabinetu Seimo rūmuose naudojasi ir jo padėjėjai.

„Visi patarėjai kartais užeina į kabinetą, jie turi raktus. Jie gali ateiti, kai aš Kaune būnu“, – sakė politikas.

Ikiteisminį tyrimą STT skelbia pradėję po Seimo nario Mato Maldeikio pranešimo apie bandymą jį papirkti.

Seimo nario padėjėjas ketvirtadienį sulaikytas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, parlamentaro padėjėjas K. Motiečius Seimo patalpose pasiūlė M. Maldeikiui 50 tūkst. eurų kyšį, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus Seimo narius, kad būtų sustabdytas ar atidėtas neribotam laikui Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projekto priėmimas.

Šį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešimą STT paskelbė netrukus po to, kai M. Puidokas Seime pareiškė patyręs teisėsaugos agentų smurtą.

Jis teigė buvęs smaugiamas, suplėšyti jo drabužiai, iš jo jėga buvę atimti asmeniniai daiktai. Seimo narys teigė, kad įvykį filmavo jo advokatas.

K. Motiečius per 2019 metų savivaldybių tarybų rinkimus Šiaulių mieste nesėkmingai kandidatavo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, sąraše buvo įrašytas šeštu numeriu.

„Valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis BNS sakė K. Motiečiaus asmeniškai nepažįstantis, teigė, kad jis į partiją buvo įstojęs trumpai, keliems mėnesiams.

„Aš jo tikrai asmeniškai nepažinojau, man atrodo, jis įstojo prieš rinkimus ir išstojo po rinkimų. Jis kelis mėnesius buvo partijos nariu, padavė pareiškimą, o po to išsibraukė po kelių mėnesių“, – sakė R. Karbauskis.

Per 2015 metų savivaldybių tarybų rinkimus K. Motiečius kandidatavo į Šiaulių miesto tarybą Darbo partijos sąraše.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima Gimbutiene

Laima Gimbutiene portretas
Kokia šlykšti provokacija! Ar yra Lietuvoje sveiko proto žmonių, kurie tiki šita avantiūra? Konservliberastai suįžūlėjo galutinai... Brutaliai spardo sau neįtinkančius... Gėda!

Anonimas

Anonimas portretas
reikia istatymiskai apmokestint tuos kysius kad kysio gavejai moketu pelno mokesti nuo kysio gautos sumos 50% i valstybes biudzeta

Arijas

Arijas portretas
Laikas jau kazka su tuo seimu daryti. Arabai suizulejo galutinai.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių