STT agentai Ūkio ministerijoje atliko kratą

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai (STT) praėjusią savaitę atliko poėmius Ūkio ministerijoje.

„Poėmiai atlikti, tai susiję su vienu ikiteisminiu tyrimu“, – pirmadienį sakė STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas.

Jis teigė negalįs nei paneigti, nei patvirtinti, kad poėmiai ministerijoje susiję su ikiteisminiu tyrimu, kuriame vienas iš įtariamųjų yra Seimo narys Vitas Matuzas.

Ūkio ministro Rimanto Žyliaus patarėja Vytautė Šmaižytė pirmadienį sakė, kad STT informavo Ūkio ministeriją, jog yra atliekamas tyrimas. Nuo platesnių komentarų ministerija susilaikanti.

STT Panevėžio valdybos ir Panevėžio apygardos prokuratūros pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo.

Prokurorai įtaria, kad V.Matuzas organizavo bendrovei „Panevėžio energija“ vadovaujančių ir atsakingų darbuotojų piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, sudarant išskirtines sąlygas „ŽilVyčio kooperatinei bendrovei“ ir žemės ūkio kooperatyvui „Dobilas“.

V.Matuzas metamus įtarimus neigia, byloje prisipažinusių įtariamųjų parodymus sako išgavus grasinimais ir spaudimu, o pačią bylą tvirtina esant bandymu susidoroti su juo kaip partijos atstovu ir pačia Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščioniais demokratais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mikas

mikas portretas
STT tarnyba saunuole,taciau as manau, kad jie nespeja visa turima medziaga isnagrineti.Galvoju, kad jie pasistengs isnagrineti visus gautus skundus.Kauno m. "savivaldybes " visus UAB- us turetu patikrinti.Idomaiuse tai ,kad valstybineje imoneje veikia privatus UAB-ai,paslaugu "pirkejam"- privaciu butu gyventojam per prievarta ibruktos paslaugos,prievartauja gyventojus be sutarciu ,be isispareigojimu.STT tarnyba patikrinusi UAB"Busto valda" gali is karto uzvesti baudziama byla,kadangi apie paslaugos per prievarta LR BK 181str.1dalis,neturi sutarties nei su vienu paslaugu gaveju(privaciu butu savininkais).Korupcija,prievartavimas akivaisdus.

jonas

jonas portretas
Kauno m.UAB"Busto valdos"verslas parduotas Klaipedos verslininkam.Bukite budrus butu savininkai,nepasiduokite prievartaujami be sutarciu.. .Nuplauke visu sumoketi mokesciai namu prieziurai.

regina

regina portretas
Šiais laikais jau nesuprasi kas darosi.Laikykitės gerb.Matuzai,BAISŪS LAIKAI,BAISUS PAVYDAS
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių