Stabdomas tyrimas dėl įsilaužimo į BNS sistemą

  • Teksto dydis:

Teisėsauga sustabdė ikiteisminį tyrimą dėl įsilaužimo į naujienų agentūros BNS sistemą, konstatavusi, kad šiuo metu nėra galimybės nustatyti nusikaltimą padariusio asmens, naudojusio anonimiškumą užtikrinančią sistemą.

BNS pranešimą apie tyrimo stabdymą iš prokuratūros gavo pirmadienį.

Melaginga žinia pavadinimu „Sirijos aidas Latvijoje: JAV kariai apsinuodijo ipritu“ BNS sistemoje paskelbta balandžio 12-ąją lietuvių ir rusų kalbomis.

Išgalvotoje žinioje teigta, esą amerikiečių kariai Latvijoje apsinuodijo ipritu. Teksto pabaigoje rašoma, kad Baltijos jūros dugne esantis ipritas yra ekologinė bomba ir „tik Kremlius žino, kada ji sprogs“.

Netrukus po to BNS prašymu Lietuvos kriminalinė policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Prokurorės nutarime stabdyti ikiteisminį tyrimą teigiama, kad tyrimo metu buvo išnaudotos visos galimybės, bet nusikaltimą padariusio asmens nustatyti nepavyko.

Sustabdymas reiškia, kad gavus naujų duomenų tyrimas galėtų būti atnaujintas.

BNS vidaus tyrimo metu nustatyta, kad buvo neteisėtai pasinaudota www.bns.lt turinio valdymo sistemos administratoriaus paskyra, prisijungimai vykdyti naudojantis anonimiškumą užtikrinančios „Tor“ sistemos serveriais.

BNS direktoriaus pavaduotojas turiniui Vaidotas Beniušis yra sakęs, kad palyginus tekstus matyti, jog išgalvota žinia pirmiausia buvo sukurta rusų kalba, o po to netaisyklingai išversta į lietuvių kalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių