Rusijos programišiai paskelbė kibernetinį karą Lietuvai: kaltina palaikant nacius ir rusofobus

  • Teksto dydis:

Rusijos „Killnet“ ir „Legion“ programišių grupuotės skelbia kibernetinį karą Lietuvai ir dar devynioms valstybėms, praneša LNK.

Grasinimai tariami fone skambant Antrojo pasaulinio karo laikų dainoms. 

„Anonymus“ sėkmė paskatino šį Rusijos programišių išstojimą.

„Sveikinu visus savo priešus, šiandien mes oficialiai skelbiame kibernetinį karą dešimties valstybių Vyriausybėms. Nuo dabar prasidės mūsų atakos prieš JAV, Jungtinę Karalystę, Vokietiją, Italiją, Latviją, Rumuniją, Lietuvą, Estiją, Lenkiją ir Ukrainą. Ilgus du mėnesius stebėjome valstybes, kurios palaiko nacius ir rusofobus. Atėjo laikas juos sunaikinti. Paprastiems tų valstybių gyventojams niekas negresia, tačiau šių šalių vyriausybės bus likviduotos“, – pranešime kalbėjo žmogus, užsidengęs gobtuvu.

„Manau, kad jie galbūt kopijuoja „Anonymus“ veiklą. Mes manome, kad „Anonymus“ sėkmė paskatino šį Rusijos programišių išstojimą ir tokių grasinančių žinučių paskelbimą“, – teigė Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos direktorius Gintaras Koryzna.

„Anonymus“ yra išvedę iš rikiuotės kelius stambius rusiškus tinklalapius, įsilaužė į televizijų stočių tinklus.

Kibernetinio saugumo ekspertai į grasinimus žiūri rimtai, esą, patyrę programišiai gali ne tik nulaužti, sunaikinti kokios nors valstybinės įstaigos internetinį puslapį, bet ir ištrinti, pavyzdžiui, visas e.sveikatos atsargines kopijas.

„E.sveikata yra krūva sistemų ir tų sistemų valdytojai turėtų dėti pastangas, kad ta situacija keistųsi“, – kalbėjo kibernetinio saugumo ekspertas Darius Povilaitis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pasak Lietuvos pareigūnų pagrindinis rusų programišių tikslas yra įbauginti Ukrainą remiančias šalis, o kitas valstybes nuo pagalbos užpultai šaliai atgrasyti. Išsigąsti, pasak kariuomenės atstovų, nereikia.

Vieną dieną gali atsibusti ir pamatyti, kad esi prasiskolinęs, išbrauktas iš gyvenimo.

„Turime būti atidūs, kadangi tai vis dėlto yra programišiai ir kibernetinė erdvė yra pakankamai sunkiai kontroliuojama. Bet kokie mūsų neatidumai, atsitiktinių laiškų atidarinėjimai gali paskatinti tam tikrą įrangos sugadinimą ir t. t.“, – sakė G. Koryzna.

Vienos didžiausių komunikacijos paslaugų bendrovių ekspertas įspėja, kad Lietuvos kibernetiniame saugume spragų yra, o pagrindinė problema – požiūris.

„Vieną dieną gali atsibusti ir pamatyti, kad esi prasiskolinęs, išbrauktas iš gyvenimo. Bankų sistemos yra visu žingsneliu aukščiau“, – sakė D. Povilaitis.

Vakarų žiniasklaida skelbia, kad „Killnet“ praėjusį savaitgalį net bandė sutrikdyti tiesioginę „Eurovizijos“ transliaciją Italijoje. Norėta paveikti ir balsavimo rezultatus, tačiau Italijos policija tikina užkirtusi tam kelią. Visgi po to greičiausiai tiems patiems programišiams iš Rusijos trumpam laikui pavyko nulaužti Italijos policijos internetinį puslapį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
kgb darbuotojus paviešins kur koncervai savus užslaptino

ar taip tsldk

ar taip tsldk  portretas
tai juk turim užslaptintus kgb tegul derybas veda

Jūs čia rimtai?

Jūs čia rimtai? portretas
Lietuvos sistemos yra labai " saugios"!Norint deklaruoti pajamas VMI puslapis tau to padaryti neleidžia,nurodydamas,kad naudojant saugiausią naršyklę ir antivirusinę deklaravimo sistema neveikia.Kad gerai veiktų prašo ir operacinės sistemos apsaugą išjungti.Todėl tegul neikščia,kad kažkas kažką nuhakins,nes žmonių duomenų saugumu yra visiškai nesirūpinama, todėl tie duomenys patenka į bet kieno rankas.Iš ten ir būna sukčiai,kurie vagia iš žmonių,o šie stebisi iš kur anieji žino ir telefono numerius,adresus,vardus pavardes ir kitą informaciją,kurią iš žmonių renka valstybės įstaigos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių