Skundas atmestas: H.Daktaro teismas į laisvę nepaleido

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį paskelbė, kad atmeta už itin sunkius nusikaltimus teisiamo kauniečio Henriko Daktaro skundą. Prokuroras nužudymais ir kitais sunkiais nusikaltimais įtariamą H.Daktarą yra pasiūlęs įkalinti iki gyvos galvos.

„Viešojo intereso apsauga turi prioritetą prieš asmens laisvės gerbimą, todėl, įvertinus nusikaltimų, kurių padarymu kaltinamas H.Daktaras, pobūdį ir sunkumą, viešasis interesas - išsamiai, visapusiškai ištirti ir teisiškai įvertini veikas yra neabejotinas svarbesnis, leidžiantis taikyti griežčiausią kardomąją priemonę“, - paskelbė teismas.

Teismas mano, kad H.Daktarui paskirta kardomoji priemonė yra adekvati jo galimai padarytų veikų pavojingumui, jo teisės suvaržytos nepažeidžiant įstatymų, todėl rugpjūčio 29 dieną Klaipėdos apygardos teismo nutartis pratęsti H.Daktarui suėmimą trims mėnesiams yra teisėta ir pagrįsta.

H.Daktaro gynėjas Kristupas Ašmys, prašydamas panaikinti nutartį teigė, kad, jo manymu, teismas turėjo įvertinti jo ginamojo sveikatos būklę, šeiminę padėtį ir kt. H.Daktaras turi nuolatinę gyvenamą vietą, iki suėmimo dirbo. Advokato manymu, socialiniai ryšiai patvirtina, kad suėmimas yra per griežta kardomoji priemonė, o iš Lietuvos H.Daktaras buvo išvykęs, nes jo gyvybei grėsė pavojus - buvo apšaudytas namas ir įmesta granata.

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama didelės apimties baudžiamoji byla, kurioje buvusiu Kauno nusikalstamo pasaulio lyderiu tituluojamas H. Daktaras kaltinamas dėl ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veiklos, šešių žmonių nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis, kėsinimosi nužudyti tris asmenis iš savanaudiškų paskatų, plėšimų, neteisėto laisvės atėmimo, turto prievartavimų, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis. Su H.Daktaru teisiamiems 15 kaltinamųjų inkriminuoti sunkūs ir labai sunkūs nusikaltimai, padaryti 1993-2000 metais.

Viena garsiausių Lietuvos nusikalstamų grupuočių Kauno daktarai susikūrė 1993 metais.

Liepos mėnesį vykusiame teismo posėdyje prokuroras H.Daktarui ir kitam teisiamajam Egidijui Abariui pasiūlė skirti įkalinimą iki gyvos galvos. Bylos nagrinėjimą teismas tęs spalio viduryje.


Šiame straipsnyje: Henrikas DaktarasDaktarų byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
nepaleido , reikejo tik su vencke prasidet , tai i seima gal butu pakliuves su drasiuju partija, gaila

lietuvis

lietuvis portretas
KODEL vis terliojasi su siuo zmogzudziu??? uz mokesciu moketoju pinigus??? kodel sis zmogzudys gyvena kai jo deka kiti po zememis ??kodel?? pinigai paperkami musu tesimai ar ka???

Gitaras

Gitaras  portretas
Zinoma zmones piktinasi del tokios vilkinamos bilos tai teisinga,tiesiog dar keisciau skaityti straipsni kai Jam atgaline data vel paisomi nusikaltymai.Tiesiog ka daro musu teisingumas jai pajudino 1993-2000 metus ar nekeista visa tai.Manau nera ne vieno svento,zinoma gaila tu kuriu jau nera bet ar sie zmones nezinojo su kuom turi reikala,ar patys jau tokie sventi buvo.nemanau kad nors viena nekalta pilieti pagavo gatveja nuveze miskan ir pakase.Tad jai teisiamajam nebuvo yrodytos sios bilos anksciau tai kaip gali yrodyneti atgalie data,ka veike tada gerbemieji Prokurorai.netikiu siuolaikiniu teisingumu,nes su H,Daktaro bila maskuoja daug svarbesnes bilas,o ju tikrai daug.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių