Siūloma numatyti baudžiamąją atsakomybę už riaušių kurstymą

Teisingumo ministerija parengė Baudžiamojo kodekso (BK) pataisas, kuriomis siūloma numatyti baudžiamąją atsakomybę už riaušių kurstymą bei piratavimą.

Kaip praneša ministerija, šiuo metu baudžiamoji atsakomybė gresia tik tam, kas organizavo ar išprovokavo žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką, tačiau atsakomybė už kurstymą tokius veiksmus atlikti nenumatyta.

Už riaušių kurstymą TM parengtomis BK pataisomis siūloma bausti bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Taip pat teikiamos pataisos numato įtvirtinti baudžiamąją atsakomybę už piratavimą. Pasak pranešimo, Seimas yra ratifikavęs Jungtinių Tautų jūrų teisės konvenciją, kurioje pateikiamas piratavimo apibrėžimas, tačiau ne visi požymiai yra kriminalizuoti Lietuvos BK ir atitinka atskiras nusikalstamų veikų sudėtis.

TM teigimu, dėl tos priežasties konvencija nėra iki galo tinkamai įgyvendinta ir Lietuva ne visais atvejais atviroje jūroje ar teritorijose už valstybės jurisdikcijos ribų galėtų sulaikyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn piratavimu įtariamus asmenis.

Siekiant suderinti nuostatas, siūloma, kad už piratavimą, jei tai sukėlė labai sunkius padarinius, gali būti skirta ir pati griežčiausia bausmė - įkalinimas iki gyvos galvos.

Parengtas BK pataisų projektas yra teikiamas visuomenei susipažinti bei pareikšti pastabas, o įvertinus jas, projektas vėliau bus teikiamas svarstyti Vyriausybei.


Šiame straipsnyje: Teisingumo ministerijariaušės

NAUJAUSI KOMENTARAI

TAI GERAI

TAI GERAI portretas
PIRMA UZ RIAUSIU KURSTYMA SAVO NETINKAMAI,NUSIKALSTAMAI PRIIMTAIS "SPRENDIMAIS" TEGU ATSAKO SEIMASIKNATRYNIAI... MINIMUMAS-(800) ISMALDA SMURTAS PRIES KEDYTE (240 SUDMENCIU) GINKLUOTU PRIES TAIKIUS ZMONES IR VAIKA... PEDOFILU-VAIKAPISIU SLEPIMAS... IR TT...!!!

geras

geras portretas
o didziausi nepasitenkinimu ir riausiu kurstytojai yra seimas ir vyriausybe... juk jie privercia zmones pakelti kalvas pries engejus...nusibodo toks gyvenimas lietuvoje..teisejai, policininkai, politikai ir velnio nesti.....kas jiems skirs baudas???

jo

jo portretas
tegyvuoja debilizmas, kas pries - susaudyt...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių