Šilutės rajone – sprogimas, pastato griuvėsiuose žuvo žmogus

Šilutės rajone, Leitgirių kaime esančiose automobilių dirbtuvėse, trečiadienio rytą dėl dujų nuotėkio nugriaudėjus sprogimui sugriuvus pastatui žuvo žmogus, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

„Mūriniame pastate įrengtos auto dirbtuvės, ir tose dirbtuvėse įvyko sprogimas. Pranešimą apie sprogimą gavome 9.40 val., nuvykę ugniagesiai matė atviros liepsnos liežuvius, užgesino ir vėliau liudininkai papasakojo, kad ten galėjo būti automobilį remontavęs vyras“, – sakė PAGD Visuomenės informavimo ir analizės skyriaus atstovas Donatas Gurevičius.

Pasak jo, priešpiet ugniagesiai gelbėtojai dar bandė išlaisvinti prispaustą sprogimo metų žuvusio vyro kūną.

„11.45 val. gavau informaciją, kad iki jo priėjo, pasitvirtino pirminė informacija, kad yra žmogus. Tuo metu, kai skambino, dar jo kojos buvo prispaustos, bandė ištraukti. Jis miręs“, – sakė PAGD atstovas.

D.Gurevičius sakė, jog kol kas anksti komentuoti, kokios galėjo būti sprogimo priežastys.

Kiek vėliau Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas parnešė, kad sprogimas dirbtuvėse, kurias 1960 metais gimęs žuvusysis nuomojosi, įvyko dėl dujų nuotėkio.

Pasak policijos, įvykio vietoje rasti du per sprogimą suniokoti automobiliai, nė vienas iš jų žuvusiam vyrui nepriklausė.

Pareigūnų teigimu, daugiau žmonių per sprogimą nenukentėjo.

Dėl šio įvykio Šilutės policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas, aiškinamasi, ar automobilių remonto dirbtuvių veikla buvo vykdoma teisėtai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių