Šiemet įtarimų dėl girtumo sulaukė per 130 vairuotojų

  • Teksto dydis:

Nuo metų pradžios, kai įsigaliojo baudžiamoji atsakomybė vairuotojams, kurie vairuoja išgėrę, įtarimų dėl vairavimo esant neblaiviems sulaukė 138 vairuotojai. Kai kurie iš jų buvo laikinai uždaryti į areštines.

Teismai įvairiomis bausmėmis nubaudė 13 vairuotojų, o dar 13 bylų baigtos, tačiau nėra išnagrinėtos ir nuosprendžiai jose dar nėra paskelbti, BNS pranešė Nacionalinė teismų administracija.

„Savaitgalį sulaikoma šiek tiek daugiau, o darbo dienomis šiek tiek mažiau prasižengusių. Pirmosiomis sausio dienomis buvo sulaikyta daugiau neblaivių vairuotojų: sausio 1 dieną – 16, sausio 2 dieną – 12, sausio 14 dieną taip pat 12.

Į areštinę – ir vyrai, ir moterys

Daugiausia neblaivių asmenų sulaikoma šeštadienį. Situacija atitinka eismo įvykių statistika – ju taip pat daugiausia savaitgalį. Poilsio dienomis eisme dalyvauja daugiau žmonių, todėl neblaivių asmenų ir avarijų daugiau “, – BNS sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovė Marija Kazanovič.

Neblaivių vairuotojų vyrų sulaikoma daugiau nei moterų. Į areštines už vairavimą neblaiviems patenka tiek vyrai, tiek moterys.

Dažniausiai 1,5 prom. ribą viršijo vidutinio amžiaus vyrai. Jiems dažniausiai nustatomas iki 2 ir 2,5 prom. girtumas.

Nuo sausio 1 d. įsigaliojus naujajam Administracinių teisės nusižengimų kodeksui, dalis jame iki šiol buvusių pažeidimų perkeliami į Baudžiamąjį kodeksą ir už juos jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Vienas iš tokių pažeidimų – vairavimas neblaiviam su daugiau kaip 1,5 prom. alkoholio girtumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių