Šiauliuose toliau ardomas narkotikų platintojų tinklas

Neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis tiriantys Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai vieną po kito nuo visuomenės izoliuoja kvaišalų platintojus.

Vasario 2-osios vakarą buvo sulaikyti trys narkotinių medžiagų platinimu įtariami asmenys: 33 metų Pasvalio rajono gyventojas M.K., 47 metų šiaulietis J.G. ir 27 metų jo sūnus A.G. Pastarasis dėl analogiškos neteisėtos veiklos pareigūnams įkliuvo jau ne pirmą kartą. Teismas sankcionavo visų sulaikytųjų suėmimą trims mėnesiams. Kriminalistai, išardę automobilį „Honda Civic“ ir išmontavę automobilio padangas, jose rado apie 4,5 kilogramo hašišo ir kanapių dervos. Radinio vertė, kaip manoma, gali siekti 100 tūkst. litų.

Ardydami šį narkotikų platintojų tinklą, sekmadienio vakarą Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai atliko kratą 38 metų šiauliečio K.B. namuose. Ten buvo rasta apie 1,8 kilogramo, kaip įtariama, marihuanos. Rasti ir 7 tūkst. litų, kurie gauti, kaip įtariama, iš prekybos narkotikais, pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti K.B. pareikšti įtarimai, vyras suimtas trims mėnesiams. Pareigūnų akiratyje jis buvo nuolat, nes 1996 metais jis buvo nuteistas už vagystę ir, atlikdamas bausmę, dar kartą teistas - 1997 metais Pravieniškių pataisos darbų kolonijoje kartu su kitais nuteistaisiais sukurstė riaušes.

Antradienį demaskuotas dar vienam kvaišalų platintojas. 45 metų G.U. pareigūnams irgi žinomas. Pastebėta, kad namo, kuriame jis gyvena, laiptinėje, pašto dėžutėse nuolat mėtosi panaudoti švirkštai. Vyras ir pats piktnaudžiauja narkotinėmis medžiagomis.

2007 metais jis buvo sulaikytas vairuojantis apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, antradienį jis taip pat vairavo automobilį apsvaigęs.

Jo namuose kratą atlikę kriminalistai rado apie 5 gramus, kaip įtariama, heroino ir apie 20 gramų, kaip įtariama, amfetamino. Be to, kratos metu buvo paimta ir 11 tūkst. litų, kurie taip pat įtariami gauti iš neteisėtos veiklos.

G.U. uždarytas į areštinę, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Vyras dėl analogiškos neteisėtos veiklos įkliūna jau ne pirmą kartą. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis jis jau buvo teistas 2002 metais.


Šiame straipsnyje: narkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių