Šiauliuose suimti nužudymu bare įtariami jaunuoliai

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino prokuroro prašymą ir nužudymu Pakruojyje įtariamiems jaunuoliams skyrė trijų mėnesių trukmės suėmimą.

26 metų E.K. ir 19-metis M.K. įtariami rugpjūčio 4 dieną, Pakruojyje, kavinėje-bare, terasoje, konflikto metu sudavę nukentėjusiajam.

Nukentėjusysis, griūdamas į laukują baro sieną, susitrenkė galvą ir mirė.

Šiaulių apylinkės teismas, išanalizavęs pateiktą ikiteisminio tyrimo medžiagą, nustatė, kad yra pakankamas pagrindas manyti, kad E.K. ir M.K., būdami laisvėje ir siekdami išvengti itin griežtos laisvės atėmimo bausmės už minėtą nusikaltimą, gali slėptis ir daryti naujas nusikalstamas veikas.

Nedirbantis ir nesimokantis 19-metis M.K. per pastaruosius metus tris kartus baustas administracine tvarka už septynis pažeidimus dėl alkoholinių gėrimų gėrimo viešosiose vietose arba girto pasirodymo viešosiose vietose. Didžiojoje Britanijoje gyvenantis ir dirbantis 26 metų E.K. anksčiau teistas už vagystę.

Kaip pranešė teismas, įvertinus minėtas aplinkybes, ir tai, kad ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl labai sunkaus nusikaltimo padarymo, įtariamiesiems skirta griežčiausia kardomoji priemonė.

Nutartis per 20 dienų nuo jos priėmimo gali būti skundžiama Šiaulių apygardos teismui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių