Šiauliuose prieš teismą stojo padegimais kaltinamas jaunuolis

Šiaulių apygardos teismas penktadienį pradėjo nagrinėti padegimais kaltinamo Radviliškio gyventojo bylą.

Viename sukeltų gaisrų žuvo žmogus, prokuratūra šį įvykį vertina kaip nužudymą, 20-mečiui Arentui Noreikai pateikti kaltinimai dėl nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

„Teismas į pirmąjį posėdį buvo pakvietęs apie 20 nukentėjusiųjų, daugumą jų apklausė. Jie pasakojo apie savo išgyvenimus, prarastą turtą“, – BNS sakė teismo atstovas Vytautas Jončas.

Jaunuolis kaltinamas sukėlęs 11 gaisrų. Vienos nelaimės pavyko išvengti, nes ugnis užgeso savaime. Objektai padegti įvairiose vietose.

Keletą nusikalstamų veikų vaikinas, kaip įtariama, padarė su dar dviem asmenimis, vienam iš jų ikiteisminis tyrimas yra išskirtas, kitas – mažametis, jam nusikalstamos veikos padarymo metu nebuvo amžiaus, nuo kurio asmuo atsako pagal baudžiamuosius įstatymus. Nusikaltimai padaryti Radviliškio mieste.

Bylos duomenimis, pirmas nusikaltimas padarytas 2017 metų spalio 6-ąją, kai apie 21.30 val. buvo padegtas neužrakintas stovėjęs lengvasis automobilis VAZ.

Kitos dienos vakarą, apie 21 val., supleškėjo vienai radviliškietei priklausęs ūkinis pastatas. Dar po kelių dienų beveik tą pačią valandą padegtas kitos radviliškietės namas.

2018-ųjų vasario 9-ąją supleškėjo keliems asmenims priklausęs ūkinis pastatas su visu jame buvusiu turtu, liepsna nuniokojo ir prie ūkinio pastato prijungto gyvenamojo namo dalį. Kitą dieną vėl kitoje gatvėje degė dar vienas gyvenamasis namas, jis padegtas taip pat po 21 valandos. Liepsnose smarkiai apdegęs vienas radviliškietis po kelių dienų ligoninėje mirė.

Vėliau dar du gaisrai sukelti kovo ir keturi balandžio mėnesiais. Visi nusikaltimai padaryti visuotinai pavojingu būdu, dėl chuliganiškų paskatų. Daugeliu atveju padegant namus naudotas degusis skystis.

Iš viso nukentėjo 20 asmenų. Byloje pateiktas daugiau kaip 200 tūkst. eurų civilinis  ieškinys. Teismas numato apklausti 43 liudytojus.

Už šias padarytas nusikalstamas veikas numatomas laisvės atėmimas nuo penkerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vikce

vikce portretas
geras kirstukas? Toks grynai kur mama sikna iki 15 metu vale, ir myzdavo i lova iki 18. Dabar padegineja, atsedes uz zmogzudyste (tikiuosi 10 metu maziausiai), o tada isejes taps zudiku maniaku. Netikit? Pasiskaitykit zudiko maniako portreta, grynai toks myznius cia auga. Tipo ale visi mokykloj skriaude, bet tai reiskia ne be reikalo. Linkiu jam baisaus laiko zonoj.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių