Šiaulių arenos vadovas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo

  • Teksto dydis:

Šiaulių arenos vadovas Gintaras Radavičius galutinai pripažintas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi ir neteisėtai investavęs į banko „Snoras“ vertybinius popierius, taip padarymas daugiau nei 63 tūkst. eurų žalos Šiaulių savivaldybei, antradienį galutinai nutarė Aukščiausiasis Teismas.

Šiaulių apygardos prokuratūros inicijuotoje byloje nustatyta, kad viešosios įstaigos „Pramogų sala“ vadovas G. Radavičius, kurio pareigybė prilyginama valstybės tarnautojui, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi – tyčia pažeidęs koncesijos sutarties nuostatas, negavęs savivaldybės pritarimo, iš ūkinės komercinės veiklos gautas pajamas, įskaitant savivaldybės mokamą koncesijos mokestį, panaudojo ne visuomenės poreikiams, o investavo į dabar jau bankrutavusio „Snoras“ vertybinius popierius.

Kaip pranešė teismas, G. Radavičius sąmoningai skaidė pajamas į mažesnes nei 50 tūkst. eurų sumas, kad nereikėtų gauti savivaldybės sutikimo. Taip „Pramogų sala“, nepagrįstai prisiimdama investavimo riziką, neteisėtai įsigijo finansinio turto už 63,7 tūkst. eurų ir jį prarado.

„Aukščiausiasis Teismas pabrėžė, kad viešosios įstaigos tikslas – tenkinti viešuosius, o ne privačius interesus“, – rašoma teismo pranešime.

Pirmosios instancijos teismas G. Radavičių pripažino kaltu, o apeliacinės instancijos teismas jį išteisino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių