Šiaulietis sugrįžo į belangę dėl prostitucijos

  • Teksto dydis:

Po devynis mėnesius trukusio kardomojo kalinimo dėl prekybos žmonėmis vyras laisvėje praleido aštuonis mėnesius ir vėl sugrįžo į belangę dėl įtarimų organizavus prostituciją ir jai vadovavus.

Gegužės 16 dieną jis vėl atsidūrė Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų rankose, nes juos pasiekė informacija, kad gegužės 21 dieną vyras rengiasi prostitucijai į užsienį išvežti 24 metų vilnietę.

Vilniuje apsigyvenęs vyras merginą išlaikė, suteikė jai gyvenamąją vietą kito asmens vardu išsinuomotame bute. Vėliau pradėjo reikalauti grąžinti jos išlaikymui skirtus pinigus. Kadangi mergina skolos padengti neturėjo iš ko, teko jai atidirbti savo kūnu. Vyras organizavo jos prostituciją, taksi veždavo pas klientus į sutartas vietas, pasisavindavo visas jos iš prostitucijos gaunamas pajamas.

Teismas 45 metų vyrą vėl leido suimti trims mėnesiams, jam pareikštas įtarimas dėl prostitucijos organizavimo ir pelnymosi iš jos, trečiadienį pranešė Šiaulių apskrities policija.

Fizinę negalią dėl rankos trūkumo turintis vyras puikiai moka vokiečių kalbą, todėl merginas veždavo į tas šalis, kuriose kalbama šia kalba ir kuriose prostitucija yra legalizuota – Vokietiją, Šveicariją. Čia merginoms būdavo išnuomojamas būstas, o jis pats apsigyvendavo kur nors netoliese ar visai šalia. Sąvadautojas suorganizuodavo merginų fotosesijas, reklamą jų teikiamoms paslaugoms ir puikiai gyveno iš jų uždarbio, nes pusę uždirbtų pinigų merginos privalėdavo jam atiduoti.

Nors minėtose šalyse prostitucija ir yra legalus verslas, tačiau draudžiama jai išnaudoti kitus žmones. Todėl vyras buvo priverstas saugotis teisėtvarkos organų ir laikytis konspiracijos, tačiau 2010 metais Vokietijoje jis vis dėlto įkliuvo pareigūnams ir už prekybą žmonėmis seksualiniam išnaudojimui buvo nuteistas trejiems metams nelaisvės.

Po bausmės atlikimo vyras grįžo į Lietuvą ir vėl ėmėsi prie to paties, kol pateko į Šiaulių teisėsaugos rankas. Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai šiuo Kaune gyvenančiu vyru susidomėjo 2014 metų gruodį. Apie jo nusikalstamą veiklą kriminalistai sužinojo iš vienos jo užverbuotos merginos, kurią prieš išveždamas į užsienį laikė savo gyvenamojoje vietoje ir ji vyrams už atlyginimą turėjo teikti lytines paslaugas.

Merginai pavyko pasprukti ir ji kreipėsi į Šiaulių apskrities policiją. Tada ir buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos žmonėmis, kaunietis atsidūrė už areštinės grotų. Vyras į prekybos žmonėmis seksualiniam išnaudojimui pinkles buvo įtraukęs ne vieną lietuvaitę iš įvairių Lietuvos miestų.

Jo gyvenamojoje vietoje atliktos kratos metu buvo rasta daug užrašų, pagrįstai leidžiančių manyti, kad merginų verbavimu ir jų išvežimu prostitucijai į užsienį jis vertėsi jau daug metų. Manoma, kad merginų jis ieškodavo interneto pažinčių portaluose ar skaitydamas ieškančiųjų darbo skelbimus. Jis merginoms siūlydavo darbą užsienyje.

Pateikus įtarimus dėl prekybos žmonėmis, kauniečiui buvo taikyta kardomoji priemonė – suėmimas. Po devynių mėnesių nelaisvės, 2015-ųjų rugsėjį, kardomoji priemonė jam buvo pakeista kitomis priemonėmis, nesusijusiomis su laisvės apribojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių