Šiaulietis kaltinamas narkotikų platinimu Šiaulių tardymo izoliatoriuje

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje šiaulietis Ž.T. kaltinamas narkotikų platinimu Šiaulių tardymo izoliatoriuje.

Prokuratūros duomenimis, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai Šiaulių tardymo izoliatoriuje praėjusių metų spalį mirė vienas kalinčių vyrų. Nustatyta, kad jis mirė dėl nuo ūmaus apsinuodijimo narkotinėmis medžiagomis ir medikamentais.

Šiaulių policijos pareigūnams pradėjus aiškintis įvykio aplinkybes nustatyta, kad Ž.T., atlikdamas laisvės atėmimo bausmę kameroje dviem suimtiesiems paruošė ir davė gerti arbatą su meduje esančiu klonazepamu, o kitam kalinčiam kolegai – švirkštą su heroino tirpalu.

Įtariant apie galimą neleistinų medžiagų vartojimą pareigūnų sprendimu Ž.T. buvo perkeltas į kitą kamerą. Dar keturiems kameroje kalintiems vyrams jis taip pat buvo dosnus: juos vaišino tokia pat arbata bei dviem kalintiems pasiūlė švirkštą su narkotikais.

Gyvenimo kameroje paįvairinimas baigėsi tuo, kad visiems atsigulus pailsėti, vienam iš kalinčiųjų pasidarė bloga. Kaip manoma, narkotikų ir psichotropinių medžiagų perdozavusį vyrą puolė gaivinti kameros draugai, kiti iškvietė izoliatoriaus pareigūnus, tačiau vyro išgelbėti nepavyko.

Šiauliečiui Ž.T. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis jas platinant gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Po suimtojo mirties Šiaulių tardymo izoliatoriuje atliktas tarnybinis patikrinimas, pareigūnų veiksmuose pažeidimų nenustatyta. Tačiau ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras, įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, papildomai kreipėsi į Kalėjimų departamentą, prašydamas papildomai ištirti Šiaulių tardymo izoliatoriaus darbuotojų veiksmus, susijusius su įvykio aplinkybėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių